Cuma, Nisan 19, 2024

FIFA 23 FUT Yenilikleri Duyuruldu! Neler Değişmiş?

Paylaş

silkroad gaminggentr

EA, yeni yapım FIFA 23 için bir bir duyurular yapmaya devam ediyor. Aslında yapılan duyurular detaylandırılıyor desek daha doğru olur. Şimdi de FIFA 23 FUT yenilikleri açıklandı.

FIFA severlerin en çok zaman geçirdiği yer olması nedeniyle FUT bölümünde yapılacak yenilikler daha önemli diyebiliriz. Peki açıklanan yeni özellikler neler? Merak etmeyin tek tek bakacağız.

FIFA 23 FUT Yenilikleri ve Detayları

Parça parça ele alarak ilerleyelim. Daha iyi anlamış olacağız.

FUT Moments Özelliği

En büyük değişiklik burası olacak gibi gözüküyor. Anlar olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz Moments, oyuna yeni bir dinamik kazandıracak. Oyuncular yeni bölüme girerek, belli hikayeleri yeniden oynayacak.

Mesela Mbappe’nin bir maçta atakta top ayağında olduğu sırada oyunu alacaksınız ve verilen görevleri o kısa süre içerisinde yerine getirmeye çalışacaksınız. Bazı hikayeler süre sınırlı olacak bazıları ise sürekli olarak kalacak.

FIFA 23 FUT yenilikleri

Anlar sırasında verilen görevleri yerine getirdiğiniz zaman ise yıldızlar kazanacaksınız. Bu yıldızları da paketler açmak için kullanabileceksiniz. Böylece ödül alma kısmı da kolaylaştırılmış olacak.

Bir serbest vuruş, bir köşe vuruşu, atağa kalktığınız bir an kısacası senaryoda her şey olabilir. Video örneklerini ekleyeceğim.

https://youtu.be/3VPQhLczhXM

Anlarda elde ettiğiniz başarı ile kazanacağınız Fut Stars kısmına gelince, dediğimiz gibi bu oyun için de yeni para birimi gibi olacak. Fut Stars galerisinde bu yıldızları kullanarak paketler açabilir ya da ek hediyelere ulaşabilir olacaksınız.

FIFA 23 FUT yenilikleri

FIFA 23 FUT ile Kimya Sistemi Değişiyor

FIFA 23 FUT yenilikleri arasında ikinci kısım ise kimya üzerinde yapılan değişiklikler olacak. Kimya sistemi FUT için çok önemli. Oyunun kaderini ve takımın başarısını etkiliyor. EA, kimya sistemini yeniden elden geçirdiklerini belirtiyor.

FIFA 23 FUT yenilikleri

Artık kimya sisteminin etkileri daha farklı olacak. Özellikle oyuncular temelinde kimyalar için çok değişiklik yapılmış. Mesela artık oyuncuların asıl pozisyonları dışında oynatılmaları durumunda, oyuncuların kimyası sıfır olacak ve bu bir ünlem uyarısı ile gösterilecek.

FIFA 23 FUT yenilikleri

ST olan bir oyuncuyu MO olarak oynatırsanız bu şekilde bir uyarı alacaksınız gibi. Yeni sistemde oyuncuların alternatif pozisyonları olacak. Mesela bir oyuncu ST iken alternatif pozisyonu OF olabilecek. 2 ayrı alternatif pozisyon olduğunu göreceksiniz.

Pozisyon değiştirme kartlarıyla oyuncunun pozisyonu değiştirilebilecek ve o zaman alternatif pozisyonlarda birinde kimyasına uygun olarak kullanılabilecek.

Diğer taraftan ikon futbolcular için ise doğru pozisyonda oynatılmaları tam kimyaya sahip olmaları için yeterli olacak. Kimya sisteminin tüm detaylarını öğrenmek adına burada yer alan bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz. Daha çok detay var.

Canlı FUT Arkadaş Maçlarında Değişiklikler

Canlı FUT maçlarında artık işbirlikçi oynanış destekleniyor. Kullanıcılar;

  • Herkes tek
  • Yalnız
  • Yalnızca işbirliği gibi oynanış seçenekleri olacak.

FIFA 23 FUT yenilikleri

Transfer Pazarı Yenilendi

FIFA 23 FUT yenilikleri arasında transfer pazarı düzenlemesi de var. Artık PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Google Stadia oyuncuları için birleşik transfer pazarı sunulacak.

PC ve Switch oyuncuları için de ayrı bir transfer pazarının olduğunu göreceğiz.

Lider Tablolarında Değişiklikler

Çapraz platform desteğinin genişletilmesiyle beraber lider tablolarında da değişiklik olacak. Çapraz  platform desteği açık bir şekilde oyun oynandığı zaman Global liderlik tablolarını görebileceksiniz. Tek tek platformlar için yerel liderlik tabloları da olacak. Artık ilk 200 liderlik tablosunu da göremeyeceğiz.

Stadyumlar için Daha Fazla Özelleştirme Seçeneği

FIFA 23 FUT ile stadyumlar için de daha fazla özelleştirme seçeneği sunulacak. Yeni animasyonlar, yeni ışıklandırmalar gibi birçok ek öge kullanılabilir olacak.

Takımlar için Yeniden İsimlendirme

Artık kullanıcılar kulüplerini sayısız olarak yeniden isimlendirebilecekler. Ek olarak kulüp silme özelliğinin de kaldırıldığını göreceğiz.

FIFA 23 FUT yenilikleri genel anlamda bu şekilde. Asıl olarak Moments sistemi ve yeni Kimya sistemi değişikliklerinin öne çıktığını görüyoruz. Bakalım oyuncular bu durumu nasıl karşılayacak?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler