Cuma, Mart 29, 2024

Firefox FTP Protokolü Desteğini Bırakıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google’ın internet tarayıcısı Chrome, bu yıl Ocak ayında Chrome 88 sürümü ile birlikte FTP bağlantıları desteğini bıraktı ve Dosya Aktarım protokolünü düzeltmeniz için Firefox’a geçmeyi umuyorsanız, Mozilla Firefox’un da onların izinden gittiğini öğrenmekten mutsuz olacaksınız.

Mozilla, tarayıcının bağlantıları harici uygulamalara aktarmayı planlamasıyla Firefox 88 sürümünün FTP bağlantıları desteğini bırakacağını resmi olarak duyurdu. Google daha önce bunun artık çok az kişinin kullandığı şifrelenmemiş bir protokol olduğunu dile getirmişti.

Firefox’un FTP uygulamasının, bir Haziran sürümü için hazırlanan Firefox 90 ile tamamen kaldırılması bekleniyor.

Mozilla Firefox Artık Otomatik Oynatılan Videoları Sessize Alacak PCH
Firefox FTP Protokolü Desteğini Bırakıyor 2

“Proxy veya webRequest filtreleri gibi bir uzantının FTP’yi geçebileceği çoğu yer bir hatayla sonuçlanmamalıdır, ancak API’ler artık bu tür istekleri işlemez. Bu kaldırma işlemini dengelemeye yardımcı olmak için, tarayıcı uzantıları için desteklenen protokol işleyicileri listesine ftp eklenmiştir. Bu, uzantıların kullanıcılardan belirli bağlantıları ele almak için bir FTP uygulamasını başlatmalarını isteyebileceği anlamına geliyor”

FTP bağlantı desteği şu anda Firefox Nightly ve Beta ön sürüm kanallarında zaten hali hazırda kaldırılmış durumda ve 19 Nisan itibariyle Firefox 88 sürümüyle birlikte tüm kullanıcılar için devre dışı bırakılacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler