Salı, Mart 19, 2024

Flashpoint İsimli Bir Girişim, 38 Binden Fazla Flash Oyunu Arşivledi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternetin ilk, çocukluk günlerinde web sitelerine etkileşim ekleyen kullanımdan kaldırılan multimedya platformu olan Flash uzun süredir yaşam desteğine bağlı biçimde. Bu kadar uzun süredir bilgisayar kullananlarımız için Flash’ı, Adobe’nin 2005’te satın almadan önce 90’ların sonunda ve 2000’lerin başında geçen eski Macromedia ürünü olarak biliyoruz.

Eski web teknolojileri kaybolurken, genellikle büyük miktarda korumaya değer tarihsel içerik. Flashpoint, bu yıl Flash kullanım ömrünün sonuna geldiğinde binlerce oyun ve web animasyonunun kaybolmamasını sağlamak için 2018’den beri çalışıyor.

Bu noktada Adobe beyciğimiz, Flash’ın bu yıl öldüğünü ilan etmeyi planlıyor. Aslında, yazı yıllardır duvarda. Zamanla, gelişmiş web API’leri, daha yeni web geliştirme standartları ve HTML 5, daha önceden Flash eklentileri gerektiren işlevlerin aynısını sağlayabiliyor. Bu nedenle, Flash desteği yavaş yavaş azalışa geçti.

Tarayıcılar şimdiden Flash’ı engellemeye başladı

Chrome, web siteleri teknolojiden uzaklaştıkça 2015 yılında önemli olmayan Flash içeriğini engellemeye başladı; Firefox 2016’da bu davranışı takip etti. Google yakında Flash’ın ölüm saatini hızlandıracak ve Chrome’da varsayılan olarak tüm Flash içeriğini engelleyecek ve hatta arama sonuçlarında Flash içeriğine sahip sayfaları dizine eklemeyi durduracak.

Hala Flash’ı destekleyen son tarayıcılardan biri olan Safari, nihayet geçen yıl bu desteği bıraktı , ancak tarayıcının daha alakalı lezzeti olan iPhone’daki mobil Safari teknolojiyi hiç desteklemedi.

2020 02 03 image
Flashpoint İsimli Bir Girişim, 38 Binden Fazla Flash Oyunu Arşivledi! 3

Flash her ne kadar günümüzde bir önem taşımasa da ya da herhangi bir güvenlik sorunu yaratmasa da geçmişten bir çok animasyonu ve güzelliği geride bırakıyor.

Flash içeriğinin mirasını korumak için hareket eden bu tür bir girişim Ruffle, Bir Flash oynatıcı emülatörü Rust programlama dilinde yazılmıştır. Ancak, Ruffle hala devam eden bir çalışma, ve github sayfasına göre, hala proof-of-concept aşamasındadır. Ancak, BlueMaxima ve Flashpoint başlatıcısı şimdiden 38.000 Flash oyunu ve 2.400 animasyonu arşivlediler ve artık oynanabilirler. Flashpoint, Flash oyunlarını taklit etmek için açık kaynak kodlu yazılımlar ve oldukça fazla akıllı hile kullanır.

2020 02 03 image 2
Flashpoint İsimli Bir Girişim, 38 Binden Fazla Flash Oyunu Arşivledi! 4

Uygulama kendi içinde üçe ayrılıyor:

Flashpoint birkaç farklı şekilde paketlenmiştir: Flashpoint Ultimate ve Flashpoint Infinity. Flashpoint Ultimate, her şeyi yüklemek için yaklaşık 300 GB alana sahip olduğunuzu varsayarak, devre dışı oynanabilir başlatıcıyı ve tüm oyun arşivini içeriyor. Flashpoint Infinity daha svelte 300MB yükleme boyutu ile, onları oynamak istediğiniz gibi oyunları indirmek için izin verir daha minimalist.

Ayrıca, şu anda Flashpoint aracılığıyla korunmuş oyunların ve animasyonların ana listesi vardır. Sadece kısaca internet tarihi ve kültürünün önemli bir bölümünü hatırlamak için bile, kontrole değer.

  • Animasyon ve oyunların listesine göz atın.
  • Flashpoint’i indirin.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler