Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft, Xbox’ta Hata Bulan Kişilere 20 Bin Dolar Ödül Verecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Xbox’ta güvenlik açıklarını bulabilecek güvenlik araştırmacılarına 20.000 dolara kadar para ödülü verecek

Microsoft beyciğimiz, özellikle oyun konsolu için bir ödül programı başlattığını duyurdu. Ödül almaya hak kazanmak için araştırmacılar, Xbox Live ağlarında ve hizmetlerinde platformun “en son, tam yama” sürümünde çoğaltılabilecek bir zafiyet tespit etmelidir.

“İkramiyeleri şiddeti ve güvenlik açığının etkisi ve sunulma kalitesine göre Microsoft’un takdirine verilecektir,” diye açıkladı Microsoft ekibi. Elbette, programın şartlarını ve koşullarını da yerine getirmeniz gerekecektir. Şu anda, ödüller 500 ila 20.000 dolar arasında değişiyor, ancak Microsoft daha yüksek ödüllerin söz konusu olmadığını söylüyor. Örneğin, kritik bir uzaktan kod yürütme kusuru yakalamak, raporunuzun kalitesine bağlı olarak size 10.000 ile 20.000 dolar arasında bir şey kazandıracaktır.

“Yüksek kaliteli bir rapor, bir mühendisin sorunu hızla yeniden üretmesi, anlaması ve gidermesi için gerekli bilgileri sağlar, Bu genellikle gerekli arka plan bilgilerini, hatanın bir tanımını ve ekli bir kavram kanıtını (PoC) içeren kısa bir yazma veya video içerir.”

Microsoft

Platformdaki zafiyetleri bulmanın ücretsiz bir konsola veya Xbox Live aboneliğine giden biletiniz olmasını umuyorsanız, şansınız yok. Duyuruda, “Konsollar test amacıyla sağlanmayacaktır.” ifadesi yer alıyor. Aynı şey ücretli hesaplar için de geçerli.

Güvenlik zafiyetleri için ava çıkmak kazançlı bir iş olabilir. Google, sadece geçen yıl kendi ürün hattı üzerinden 6 milyon doların üzerinde para ödülü dağıtmıştı. Microsoft’un bir araştırmacının gönderebileceği nitelikli raporların miktarı üzerinde tavanı olmadığı göz önüne alındığında, bu ağır bir ödeme günü anlamına gelebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler