Salı, Nisan 23, 2024

Ford Yeni İnşaa Ettiği Fabrikasında 3D Yazıcı İle Parça Üretecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

3D yazıcılar özellikle 2018 yılında adını sıkça duyduk. Sağlık sektöründen bilgisayar sektörüne kadar çoğu parça ve biyonik ürünler bu cihazlarda üretildi. Şimdi ise dünyaca ünlü otomobil devi Ford yeni kurduğu ve yapımına milyon dolarlar harcadığı fabrikasın da 3d yazıcı ile otomotiv parçası üretmeyi planladığını bildirdi.

 

İlk Etap da Shelby GT500 Modeline Üretecek

Ayrıca Ford Redford, Michigan‘daki yeni Gelişmiş Üretim Merkezi’ni inşa etmek için 45 milyon dolar harcadı. Bu harcama ile ileri teknoloji kullanarak araç üretmeyi planladığını önceden bildirmişti. 3D baskı için fabrikada 23 adet 3D yazıcı bulunuyor ve naylon ve karbon da dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda 10 farklı 3D imalat şirketi ile çalışıyor. İlk etap da Mustang Shelby GT500‘ün fren sisteminde iki farklı 3D baskı ile üretmeyi planladığını duyurdu.

ford 3d yazıcı

Merkezdeki 100 çalışanın, hepsi 3D baskı da çalışmıyor. Ford aynı zamanda, yeni nesil montaj hatlarının tasarımına yardımcı olmak için sanal ve artırılmış gerçeklik kullanıyor. Bu da uzmanların inşaat çalışmalarından önce bile verimsizlikleri veya potansiyel tehlikeleri keşfetmesine yardımcı olabileceğini düşünüyor. Ayrıca, ekiplerin uzun mesafelerde daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olmak için AR teknolojisi ve VR‘yi kullanıyor, çünkü herkes konuştukları şeyi “görebiliyor” açıklamasında bulunulmuş.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler