Cuma, Mart 29, 2024

Volkswagen ve Ford İş Birliği Yaparak Türkiye’de Üretim Yapmaya Karar Verdiler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’nın en büyük otomobil şirketlerinden Volkswagen ve Ford iş birliği içine girerek üretilmlerini ülkemize taşımaya karar verdiler.

Yıllardır otomotiv sektörünün lideri haline gelen Volkswagen yine kendisi gibi bir şirket ile birlikte çalışmaya karar verdi. Tabi Ford‘da bu konuda aynı fikre sahip. Aslına bakacak olursak Ford zaten ülkemizde üretim yapıyor. Ancak bu sefer daha büyük bir işin içerisine giriliyor.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bir fabrikada üretimine başlanacağı söylenen araçlar şimdilik ticariler olacak. Yani Transit, Ranger, Transporter ve Amarok gibi araçlar. Bu araçların ülkemizde üretilmesi demek hem Ford ve Volkswagen‘in üretim masraflarını azaltması demek, hemde burada üretilen araçların fiyatlarının daha uygun olacağı demektir.

volkswagen crafter

Konu ile ilgili Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ise şu cümleleri kurdu:

“Ford ve VW ortak araç geliştirme ve üretme konusunda bir süredir görüşüyorlar. Ortada varılan bir anlaşma henüz yok. Çalışmalar sona yaklaşmakla birlikte halen devam ediyor. Çok kısa bir zaman sonra resmi açıklama her iki şirket tarafından yapılacaktır.”

Açıklamaya göre şimdilik net bir karar olmadığı belirtiliyor. Ancak bu durumun gerçekleşmesi büyük bir ihtimal. Çünkü Ford halihazırda bu işi zaten yapıyor. Volkswagen’inde bu iş içine girmesi her açıdan faydalı olacaktır. Hemde ülkemizde bu markalardaki araçların fiyatlarını düşürecektir. Umarız bu antlaşma herkesin yararına sonuçlanır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler