Cuma, Nisan 19, 2024

Fractal Meshify 2 Kasa İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, Fractal Meshify 2 kasamızın incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Fractal, Türkiye’de Kasa Satışlarına Başlıyor

fractal meshify2 004

İsveçli kasa üreticisi olan Fractal artık Türkiye‘de kasa satışlarına başlıyor. Fractal, Avrupa ve Amerika’da oldukça popüler bir marka olarak dikkati çekiyor.

Fractal genel olarak RGB ve gösterişli ürünlere nazaran daha çok klas ve sade tasarım ürünler yapmakla tanınıyor.

Fractal Meshify 2, Premium bir klasmanda yer alıyor ve buradan anlıyoruz ki basit bir kasa değil, bunu kasanın tasarımından dahi anlayabilmek mümkün. Kasanın kutusunun iç dizaynına dahi gereken özen gösterilmiş.

fractal meshify2 001

Fractal Meshify 2 kasasının içerisinde aksesuar kutusu ayrı olarak sunuluyor.

fractal meshify2 002

Kutunun içerisinde kullanma kılavuzu, mini aksesuar kutusu, dört adet disk yerleştirmek için ek aparatlar bulunuyor.

fractal meshify2 003

Kutu içerisinden çıkmış olan kullanma kılavuzunda bile oldukça basite indirgenerek, hiçbir şey hakkında bilginiz olmasa bile yapabileceğiniz türden bir detaylandırma yapılmış.

Kasanın içerisine hiçbir donanım yerleştirilmeden ki hali 10.1 kg ağırlığında. Hafif bir kasa değil, taşımakta zorlanabilirsiniz.

fractal meshify2 006

Kasanın hemen yanında temperli bir cam bulunuyor. Kenarında bulunan mandalı kendinize çekerek camı açabiliyorsunuz.

fractal meshify2 005

Ön panel isminden akıntı bir şekilde ‘Mesh’ yapı olarak tasarlanmış. Panel birçok kasanın aksine düz değil poligon şeklinde dizayn edilmiş.

Kasanın ön panelini sökerek isteğe bağlı olarak tozluğunu çıkartabilirsiniz. Kasanın geniş olmasından ötürü her yerine hava alıyor ve delikleri bulunuyor. Ön paneldeki tozluğu çıkartarak yalnızca fanlarla da kullanabilirsiniz.

Kasa üzerinde toplamda üç adet büyük yapıda tozluk bulunuyor.

fractal meshify2 013

Kasanın üst panelinde bulunan tozluğu çıkartmak biraz zorluyor. Tozluğa ulaşmak için üst paneli mandallarından tutarak sökmeniz gerekiyor.

fractal meshify2 010

Kasanın fanları RGB aydınlatmalara sahip değil ve 140mm olarak tasarlanmışlar. 2’si önde ve bir tanesi de egzoz olmak üzere üç tane fan yerleştirilmiş.

Kasanın içerisinde sadece ön panelinde aydınlatma bulunuyor, o da kasanın gücü aldıktan sonra yanan beyaz ışığı oluyor.

Kasa port olarak, kulaklık, mikrofon, Type-C girişi, power ve reset düğmeleri, iki adet de USB 3.0 girişi ile birlikte geliyor.

fractal meshify2 009

Fractal, bu kasada inanılmaz derecede bir kablolama kolaylığı sunuyor. Kabloları geçireceğiniz yerleri düzenli olarak ayarlamışlar, kabloları geçirdikten sonra tek yapmanız gereken klipslerini kapatmak oluyor.

fractal meshify2 018

Kasanın üzerinde fanları birbirine bağlayan bir hub bulunuyor, bunu çok nadir kasalarda görüyoruz. Ekstra olarak anakarta takmak zorunda kalmadan istersek buradan da çalıştırabiliyoruz.

Kasanın özelleştirebilme seçeneği de bulunuyor. İstersek koruma bloklarını kaldırabiliyor ve kendimize özgü olarak kasayı şekillendirebiliyoruz. Kasanın içerisine sekiz adet disk koyabiliyoruz.

Kasa ön panelde 360mm‘ye kadar, üst panelde 420mm’ye kadar ve arka panelde ise 120mm’ye kadar sıvı soğutma desteği sunuyor. Aynı zamanda ön tarafta görmüş olduğumuz boşluğa 420mm’ye kadar rezervuar koyabiliyoruz.

Kasanın içerisinde gelen üç fan, öndeki havayı içeriye çekip arka egzoz çıkışından sağlıklı bir şekilde bu haliyle atabiliyor. Kasanın her yeri delikli bir yapıya sahip.

Hocanın Yorumu

Şimdiye kadar toplamış olduğumuz kasalar arasında en seri ve nokta atışı yapmış olduğumuz kasalardan birisiydi. Kasanın bazı eksileri bulunuyor. Kasa, hem çelik alaşım kısmında hem de temperli cam kısmında oldukça fazla parmak izi bırakıyor.

Kasa oldukça ağır bunun içerisine bir de donanım koyduğumuzu düşünürsek taşımakta oldukça güçlük çekebilirsiniz.

Kasanın şu anda bulabildiğimiz en uygun fiyatı 1700 TL civarında geziyor.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, kasamızın inceleme videosunda yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler