Cumartesi, Nisan 20, 2024

G.Skill Yeni Trident Z DDR4 4800 MHz Belleklerini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

G.Skill dün Intel’in en yeni Z390 platformu ve 9.Nesil işlemcilerinin duyurulmasından sonra kendisi de Trident Z DDR4 4800 MHz bellek kitlerini duyurdu. Yeni modeller piyasaya RGB DC DIMM olarak geleceği gibi, 16 GB standart kit halinde satılacak. Çift kapasite DIMM teknolojisini kullanan bu model, aynı zamanda yüksek hızda performans ve Overclock imkanı sunuyor.

Tasarımsal olarak eski seri modellere göre çok fazla değişikliğin olmadığını görsek de, renk aydınlatmalarında daha fazla artış ve doygunluğa gidilmiş.

G.Skill Trident Z DDR4 4800 MHz RAM

Biz size bu ürünleri bugün duyuruyoruz ama, yurt dışında testleri ve incelemeleri çoktan yapıldı. Zira ülkemizde bu tip durumların ne kadar gecikmeli olarak geldiğini hepimiz biliyoruz. Neyse bu konuya daha sonradan detaylı bir şekilde değineceğim. Bu RAM kitlerinin direkt çıkış amacı Intel‘in i9 işlemcilerinin istediği performans ihtiyacına en iyi şekilde ayak uydurabilmek. Sonrasında ise dün duyurulan Z390 anakart modelleri ile birebir uyumlu çalışmak.

Diğer anakart ve işlemci modelleri ile de çalışamaz mı? tabii ki çalışabilir. DDR4 destekli tüm anakartlarda kullanabilirsiniz ama 4800 MHz desteği olduğu için, şuanda piyasada yeni anakartlar hariç pek fazla bu hızı karşılayabilecek anakart yok. O yüzden fazladan para vermek yerine ya yeni anakarta geçeceksiniz, yada hiç geçmeyeceksiniz.

g.skill trident z rgb dc ram

Paket Halinde 32 GB Versiyonları Olacak

Şuanda G.Skill Trident Z RGB DDR4 4800 MHz RAM modelinin sadece 16 GB kit paketinin olup olmayacağı net değil. Fakat firma direkt olarak 32 GB’lık tek paket satışını kesin olarak yapacak. Belki de 16 GB pakete dahil etmeyebilir. Zira yeni anakart serileri için 16 GB modüller düşük kalabiliyor.

G.Skill Trident Z RGB DC bellek kiti şimdilik ASUS Z390 anakartlar ile uyumlu ve sadece iki DIMM yuvası bulunan anakartlarda kullanışlıdır. Şimdiye kadar bu kartlar sadece 32 GB maksimum kapasite destekleyebilirken, artık DC çözümü ile isteyen kullanıcılar Trident Z RGB DC modülünü kullanarak 64 GB‘a kadar yükseltebilecekler.

Şuanda RAM’lerin kullanılabildiği anakart modelleri:

  • ASUS ROG Maximus XI APEX
  • ASUS ROG Maximus XI Gene
  • ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Trident Z RGB RAM 002

Yüksek Overclock Performansı

RAM’lere Overclock yapmadan her biri iki adet 16 GB DIMM ile 4800 MHz (CL 19 Gecikme) ve 4500 MHz (CL 19 Gecikme) ile kullanılabiliyor. Tüm DIMM‘ler Samsung’un B kalıplarını kullanarak daha yüksek bir Overclock potansiyeli sunuyor. Zira yukarıda da gördünüz, eski 3200 MHz nerede, 4800 MHz nerede?

DDR4 – 4500 MHz CL19-22-22-42 32 GB (4x 8 GB)

Son derece yüksek hızlı bu bellek kitlerine ek olarak G.Skill ayrıca 32 GB (4×8 GB) kapasite konfigürasyonlarındaki frekans sınırını şaşırtıcı bir şekilde DDR4-4500 MHz’e yükseltiyor. Bu da olağanüstü hız ve kombinasyonun birleşmesi anlamına geliyor.

Hemen aşağıdaki ekran görüntüsü ise bu yeni spesifikasyonların ASUS ROG MAXIMUS XI Extreme anakart ile test edildiğini göstermektedir.

Trident Z RGB 4500 TEST

Trident Z RGB 4500 TEST 002

Bu yeni bellek kitlerinin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatları henüz onaylanmadı. Fakat önümüzdeki ay içerisinde piyasaya çıkmasını bekliyoruz. Zira Z390 serisi anakartların satışları da aynı zamana tekabül edecek. Yüksek hızlardaki bu yeni DDR4 kitler için, daha yüksek bir fiyat beklemek sanırım doğru olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler