Cumartesi, Nisan 20, 2024

GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus Dikkat Çeken Tasarımıyla Duyuruldu 

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 2060 12GB versiyonu için iddialı tasarımlarıyla dikkat çeken özelleştirilmiş versiyonlar gelmeye devam ediyor. MSI, Palit derken yeni bombalardan birisi de GALAX tarafından geldi. GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus serisi dikkat çeken bir tasarımla duyuruldu.

Tek tıklama ile hız aşırtma artısı sunan yeni ekran kartının yenilenen tasarımı da çok konuşulacak gibi duruyor. Merak etmeyin tüm modelleri değerlendireceğiz. Hangisinin tasarımı en iyi beraber değerlendireceğiz. Ama şimdi GALAX modelini ele alma zamanı. 🙂

GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus Teknik Özellikleri ve Tasarımı

Kartın daha çok tasarım yapısı öne çıktığı için tasarım bölümünden söz ederek başlayalım.

GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus

Tasarım Ne Kadar Dikkat Çekici?

Yeni ekran kartında ön kısımda çok hareketli bir tasarım bölüme yer verilmiş. Gri ve siyah desenli bölümler, tasarımı bir hayli dikkat çekici hale getirmiş.

Kaçırmayın: WhatsApp Süreli Mesajları Açma Nasıl Yapılır?

Burada fan yapısı ise yine çift fan olarak karşımıza çıkıyor. Ama fanların şeffaf yapıda kanatlara sahip olduğunu görüyoruz. Fanlar dönerken buzlar dönüyormuş gibi bir hava veriyor.

Tasarımı bitirmeden arka kısımdaki metal plakayı da ekleyelim. Arka kısımda kullanılan metal plaka, aynen ön kısımda olduğu gibi hareketli bir tasarımla düzenlenmiş. Açıkçası çok şık duruyor.

  • Fan: 90 mm iki adet, Fanda beyaz LED

GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus

GeForce RTX 2060 12GB Plus Teknik Özellikleri

Yeni ekran kartı diğer birçok modelde yer alan teknik özellikleri aynen yansıtıyor. Fakat bu modelin bir artısı daha var. Başta söylediğimiz gibi tek tuşla hız aşırtma kullanılabiliyor. Bu da GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus serisinin maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor.

Saat hızı dışında yeni kartın çok fazla değişikliği yok. CUDA çekirdeği konusunda yine 2176 CUDA çekirdek kullanılıyor. Hızlandırılmış saat hızının 1695 MHz seviyesinde olduğunu gördüğümüz GALAX modelinin, tek tuşla 1710 MHz saat hızına kadar çıkabildiğini görüyoruz.

GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus

Geçelim bellek detaylarına. Bellek noktasında da çok büyük bir fark yok. Diğer tüm modellerde olduğu gibi 12 GB GDDR6 bellek kullanılmakta. 192 bit bellek arayüzünde olan ekran kartının bellek hızı ise 14 Gbps seviyesinde. Dediğimiz gibi diğer tüm modellerde de bu değerleri gördük.

GALAX GeForce RTX 2060 12GB Plus

Teknik Özet GALAX

  • CUDA sayısı: 2176 çekirdek
  • Bellek: 12 GB GDDR6 192 bit
  • Saat Hızı: 1695 MHz
  • Tek tuşla Artırılabilir Saat Hızı: 1710 MHz

Evet fiyatı bekleyeceğiz dostlar. Açıklandığı zaman içeriğimizi de güncelleyeceğiz. GALAX nasıl bir fiyatlandırma yapacak önemli.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler