Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Galaxy Note 7 Hakkında Herşey (Tüm Teknik Özellikler ve Video)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung‘un yeni amiral gemisi Galaxy Note 7 hakkında tüm detaylar ve teknik özellikler gün yüzüne çıktı. Galaxy Note 7 tanıtımına bir kaç hafta kala tüm detayları gördüğümüz cihazın bir de kullanış videosu yayınlandı. Biz de Galaxy Note 7 hakkında tüm teknik özellikleri ve kullanış videosunu bir araya getirdik. Detaylar haberimizde.

Galaxy Note 7’de Neler Yeni ?

Öncelik olarak Note 7‘nin çift kavisli ilk cihaz olduğunu söyleyelim. Zaten aşağıdaki videoyu izlerken kavisleri daha detaylı olarak göreceksiniz. Bunun yanında zaten akıllı telefon sektörü kavis ve kıvrılabilir teknolojiler ile devam etmeye başladığı gibi, Samsung firması da Galaxy Note 7 cihazında çift kavis tercih etmiş. Resmi tanıtım tarihi 2 Ağustos olan Galaxy Note 7‘de sektöre yön verecek bir çıkış yapacağını düşünüyoruz.

Zaten tasarım yönünden basın görüntüleri bizlerle paylaşıldıktan sonra, cihazın üst seviyeli akıllı telefon olduğunu anlamamanız için aklınızı kaçırmış olmanız gerekiyor. Galaxy Note 7‘nin ilk sızıntılarını @evleaks tarafından yayınlandığı gibi, Galaxy S7 Edge modeline benzer olması akıllarda soru işareti bırakmasın. Gelen görüntülerde çift kavisli Note 7 şimdiye kadar üretilenlerin en iyisi olacak gibi.

Galaxy Note 7 Teknik Özellikleri

Her zaman söylüyorum, yine tekrar etmemde fayda var. Bir akıllı telefonu alırken, o cihazın teknik özellikleri ne kadar arttırılırsa arttırılsın bataryayı görmeden hareket etmeyin. Sonra Ferrari görünümlü Şahin‘e binmiş gibi kendinizi hissedebilirsiniz. Bu durum tüm amiraller veya giriş-orta segmentli cihazlar için geçerlidir. Gelelim 2016 yılının en çok araştırılan ve en çok merak edilen akıllı telefonu Galaxy Note 7‘nin yayınlanan teknik özelliklerine..

Geldik en önemli bölüm olan donanım özelliklerine. Galaxy Note 7‘yi elinize aldığınızda ilk karşılaşacağınız şey Quad HD 5.7 inçlik Super AMOLED ekran olacak. 1440 x 2560 piksel ekran çözünürlüğü de tatmin edici olduğu gibi, 515 ppi piksel yoğunluğu bulunuyor. Bu da cihazın ne denli net ve kaliteli bir ekrana sahip olduğunu bizlere belirtiyor. Performans tarafında ise Galaxy Note 7 gücünü Snapdragon 821 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci Snapdragon 820’ye göre çift çekirdek daha yüksek olarak performans sağlayacak.

samsung-galaxy-note7-ozellikler
“6 GB RAM’in Gücü Adına!”

Ayrıca Note 7‘de bir diğer önemli özellik olan RAM ve depolama alanları merak ediliyordu. Teknik özellikler yayınlandıktan sonra cihazda 6 GB RAM olduğunu görünce “bu cihaz olmuş” dedik. Ayrıca depolama tarafında da 64/128/256 GB versiyonları bulunacak. Ancak diğer versiyonlarda da RAM miktarı değişecek mi şuan için bilinmiyor.

Samsung genellikle Note serilerinde uzun zamandır bir RAM artışı yapmadığı için biz 4 GB RAM beklerken, 6 GB RAM ile karşımıza çıkmış olması şaşırttı. Ek olarak cihazda Exynos 8893 işlemcisi yer alıyor. Performans açısından da AnTuTu Benchmark skorlarını zorlayacağını şimdiden söyleyebilirim. Ayrıca dün yayınlanan Samsung Galaxy Note 7 cihazının kullanış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

UFS Tabanlı Depolama Note 7’de

Geçtiğimiz günlerde sizlere Samsung’un yeni microSD kartlarını burada göstermiştik. Yeni kartlar artık UFS tabanlı olduğu gibi, çok daha hızlı veri yazabilme ve okuyabilme kapasitesine sahipler. Dış görünümü aynı normal microSD’ler gibi olduğu için alışmamış da çabuk olmuştu. Samsung Note 7 serisinde de yeni UFS tabanlı microSD kartlarını kullandığını açıkladı. Bu da cihazların artık kullanım esnasında sıfır takılma veya donma ile işlemleri yerine getirebilmesini sağlayacak.

Note 7‘nin boyutları ise henüz resmileşmemiş olsa da elde edilen verilere göre 153.5mm x 73.9mm x 7.9mm şeklinde olacak. Eğer tahminler doğru çıkarsa, Galaxy Note 5 ile aynı ebatlara sahip bir akıllı telefon bizleri bekliyor olacak.

galaxy_note_7
Gelelim Bataryaya

Bir akıllı telefonu şaha kaldıran veya o telefondan son derece istifade edebilmeyi sağlayan en önemli donanımlardan birisi bataryadır. Eğer aldığınız cihazda mükemmel bir donanım olmasına rağmen düşük seviyeli batarya varsa, kesinlikle o cihazı almamanızı öneriyoruz. Çünkü teknik özellikler arttıkça ve ekran çözünürlüğü büyüdükçe, cihazların batarya kullanım ihtiyaçları da aynı oranda artıyor. Galaxy Note 7 cihazında ise Li-Po 4000 mAh bulunuyor. Açıkçası en az 4500 mAh bekliyorduk biz. Bu batarya ile şuan için tahmini olarak 12 saatlik bir kullanım süresi elde edilebilir.

Kamera, Yazılım ve Sertifikalar

Note S7 serisindeki akıllı telefonların kameraları genellikle standardın altına pek düşmüyor. Note 7‘de bizleri 12 MP, f / 1.7 arka kamera ve 5 MP, f / 1.7 ön kamera bekliyor olacak. Kamera özellikleri arasında çift görüntülü görüşme, otomatik HDR, dokunmatik odaklama, 4K video, yüz gülümseme algılama ve 2160p video kalitesi yer alıyor.

Beklediğimiz bir diğer özelliklerden olan IPS 68 sertifikası da cihazın suya ve toza karşı dayanıklı olmasını sağlayacak. Hatırlayacak olursanız facebook sayfamızda sizlerle Galaxy S7 Edge’nin bir AVM’de gördüğümüz “Water rezistant test” videosunu paylaşmıştık. S7 Edge‘de bu platformda yine öncü olacak gibi.

Yazılım tarafında ise Galaxy Note 7 Android’in en son versiyonu olan 7.0 Nougat ile birlikte kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu noktada Samsung’un en güncel sürümü almış olması, satış için de kullanıcıları teşvik edecektir. Son olarak Note 7‘de Gear VR ile uyumlu olması için USB Type-C girişinin bulunduğunu ve S7 serisinde bir ilk olduğunun da altını çizelim.

galaxy-note-7-s-pen
S Pen Vardı Bir Zamanlar..

S Pen kalemi de unutmamak gerekir. Hem donanım hem de yazılım tarafında geliştirilmiş yeni bir kalem deneyiminin bizleri beklediğini şimdiden söyleyebiliriz. Samsung yetkilileri de Galaxy Note 7’de daha gelişmiş ve yenilikçi S-Pen özellikleri kısa süre önce onayladı. Note serilerinin vazgeçilmezlerinden olan S Pen kalemler tekrar Note 7 ile gün yüzüne çıkıyor. Mayıs ayı içerisinde SamMobile tarafından yayınlanan haberlere göre farklı bir uygulama veya sistem Galaxy Note 7‘de yer alacak. S Pen kalemin ise ne gibi özelliklere sahip olacağı ise henüz bilinmiyor.

Yazılım tarafındaki bir diğer önemli uygulama ise Samsung Focus oluyor. Note 7 kullanıcıları sosyal hesaplarına tek tek bir noktadan erişebilmelerini ve yönetebilmelerini sağlayacak.

Note 7’nin Çıkış Tarihi ve Fiyatı Ne Kadar Olacak ?

2 Ağustos tarihinde resmi olarak tanıtılacak olan Note 7 tanıtımın hemen ardından iki hafta sonra piyasada satışa sunulabilir halde olacak. Samsung bu konuda pazarlama stratejisini sonuna kadar kullandığı için, insanlar cihazı unutmadan hemen satış planı içerisine girişiyorlar. Bizce de yapılması gereken en mantıklı hareketlerden bir tanesi.

Piyasa satış fiyatına gelecek olursak eğer Galaxy Note 7 serisi yurt dışında 800 Euro ve civarlarında olacak. Türk Lirasına çevirecek olursak tahmini satış fiyatı 2899 TL ve civarlarında olmasını bekliyoruz. Samsung Galaxy Note 7‘nin tüm teknik özelliklerini aşağıdaki karşılaştırma tablosundan inceleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler