Cuma, Nisan 19, 2024

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH Sistem İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

RTX 3060 ekran kartının kullanıldığı, nispeten uygun fiyatlı sistemleri bulmak bir hayli zorlaştı. Fiyatların farkındayız ve en uygun fiyat performans sistemlerle karşınıza çıkmaya çalışıyoruz. İşte bunlardan biri olan Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH sistem ile karşınızdayız.

Gamegaraj ile hazırladığımız sistem, mevcut dönemde tercih edilebilecek en iyi RTX 3060 sistemlerden biri. Fiyat açısından daha avantajlı olan sistemde nasıl parçalar yer alıyor ve oyun testleri nasıl bir de buna bakalım.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH Tüm Bileşenleri ve Testleri

Testleri son kısma bırakalım ve önce hangi sistem bileşenlerinin kullanıldığından hızlıca bir söz edelim. Anakarttan başlayarak devam edeceğiz.

Anakart Tercihi ASUS B560M-P-SI

Fiyat performans serisi bir anakart olarak karşımıza çıkan B560M-P-SI modeli, Intel 11.nesil işlemcileri için gayet iyi tercihlerden birisi.

Anakart, 5 güç aşamasının olduğu iddialı bir güç tasarımıyla geliyor. Zaten kapasitörler kısmında ve bobinler kısmında ASUS’un kalitesini görüyoruz. Bu konuda anakart, oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü diyebiliriz.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Soket yapısı olarak Intel LGA 1200 soket yapısının kullanıldığı anakart, 11.nesil Intel serisi işlemcilerde tam performans alınmasını sağlamakta.

Soket dışında bağlantılar konusunda da artı noktalar var. PCIe 4.0 ultra hızlı bağlantı noktası, USB 3.2 Gen1 giriş desteği, Intel 1 GB Ethernet gibi artılar söz konusu.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Asus SafeSlot Core destekli PCIe 4.0/3.0×16 slotunun da bulunduğu B560M modeli, depolama için ise 1 adet M.2 2280 PCIe 3.0 slotu sunuyor.

Kısaca anakartın özelliklerini aktardık. Bitirmeden önce RAM konusundan da söz edelim. Seride çift slot DDR4 RAM desteği var. 64 GB kapasiteye kadar RAM destekleyen anakart, XMP desteği sayesinde RAM’lerde 5000 MHz frekans değerlerini görebiliyor.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Evet anakart için ekstra olarak söyleyebileceğim bir detay kalmadı. Bu nedenle diğer bileşenler için detaylardan devam edeceğim.

İşlemci Tercihi 11.nesil Intel Core i5-11400F

Intel’in bir önceki nesil konumuna geçen 11.nesilin ürünü olan işlemci, geçen sene çok sık kullanıldı. Yine uzun bir süre gündemde kalacak modellerden diyebiliriz. Zaten 11.nesil öyle kolay veda etmeyecek. Anladığımız tam olarak bu.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

14 nm üretim sürecinden geçen işlemci 6 çekirdekli bir seri. 12 izlek sayısına da sahip olan işlemci, 4.40 GHz maks frekans hızına kadar çıkabiliyor. Temel saat hızı açısından değerlendirdiğimiz zaman ise 2.60 GHz gibi bir değer elde edildiğini görüyoruz.

12 MB Intel Smart Cache değerine de sahip olan Intel Core i5-11400F, sadece 65W gibi bir TDP değeriyle geliyor. Oyuncular için tatmin edici bir işlemci olacağını söyleyebiliriz.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

İşlemci Teknik Özet

  • Üretim Teknolojisi: 14 nm
  • Çekirdek sayısı: 6 çekirdek, 12 izlek
  • Maks Saat Hızı: 4.40 GHz
  • Temel Saat Hızı: 2.60 GHz
  • RAM Desteği: 128 GB’a kadar DDR4-3200 MHz
  • TDP: 65W

İşlemciyi de hızlıca geçtikten sonra artık gelelim asıl oyuncumuza yani Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH sisteminde yer alan ekran kartımıza. Ekran kartımız tam bir fiyat performans serisi diyebilirim. Hakkını veren bir ekran kartı.

Ekran Kartı Tercihi ASUS Dual RTX 3060 OC Edition 12 GB

Kesinlikle başarılı bir fiyat performans ekran kartı olarak görebileceğimiz model, ASUS’un sevilen serilerinden biri.

Çift fanlı bir tasarımın kullanıldığı ekran kartı, ön kısımda oldukça sade yapısıyla dikkat çekiyor. Bu kısımda ekran kartının sadece üstten alt kısma doğru inen bir RGB şeridi olduğunu ekleyelim.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Ek bir RGB ışık ya da ek bir aydınlatma düzenlemesi yapılmamış. Zaten markanın Dual modelleri daha mütevazi, sade tasarımlı olan modeller.

Fanın tasarımı oldukça sadeyken soğutma sistemi ise gayet başarılı diyelim. Eksen teknolojisinin olduğu ve uzun kanatlarıyla dikkat çeken 2 fanın bulunduğu kart, fanlarda ek bir bariyer halkası artısına sahip. Bu da kartların aşağı yönlü olarak hava basıncını arttırmasını sağlıyor.

Fanların aktif olarak çalışma sistemini desteklemesi de yine önemli artılar arasında. Sessiz mod dediğimiz moda sahip olan fanlar, sadece gerektiği zaman çalışıyor.

Bunun dışında 2 slotlu yeni soğutma sistemi tasarımının da ısının daha iyi dağıtılmasını ve kartın serin kalmasını sağlıyor.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH modelinde yer alan ekran kartının teknik verilerine de bakalım.

Performanslı ekran kartı, PCI Express 4.0 standarttıyla geliyor. 12 GB GDD6 belleğin yer aldığı ekran kartında, bellek hızı da 15 Gbps olarak belirlenmiş. Tabii ki bunlar Nvidia’nın belirlediği değerler. Bellek için son olarak 192 bit bellek arayüzüne yer verildiğini belirterek çekirdek ve saat hızı kısmına doğru geçelim.

Fiyat performans serisi ekran kartı, 3584 CUDA çekirdeğine sahip. Serinin yüksek çekirdekli modellerinden biri olan ASUS RTX 3060 Dual, 2.nesil RT ve 3.nesil Tensör çekirdeklerine de sahip.

Saat hızı için ise bu modelde gaming modunda 1837 MHz saat hızı sunuluyor. OC modunda ise saat hızı 1867 MHz seviyesine kadar çıkıyor.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Ekran Kartı Özet

  • CUDA çekirdek: 3584
  • Bellek: 12 GB GDDR6
  • Bellek Hızı: 15 Gbps
  • Bellek Arayüz: 192 bit
  • Port: 1 adet HDMI 2.1, 3 adet DisplayPort 1.4a, HDCP desteği mevcut
  • Güç Konektör: 1 adet 8 pimli
  • Önerilen PSU: 650W

Evet sıra geldi depolama birimi ve RAM konusunda nasıl bir tercih yaptığımız kısmına.

Depolama ve RAM Tercihi: GSkill Ripjaws ve Crucial P2 500GB M.2

RAM kısmında Ripjaws serisini tercih ettik. 2X8 GB toplamda 16 GB olan RAM’ler, 3000 MHz saat hızına ve CL16 gecikme değerine sahip. RAM’lerin tasarımı şık. Kırmızı renkli pasif bir soğutma bloğu kullanılmış. Ama RGB ya da herhangi bir aydınlatma yok.

İş depolama birime geldiği zaman ise Crucial P2 serisini tercih ettik. 500 GB M.2 serisinde 2300 MB/s okuma ve 940 MB/s yazma hızı görüyoruz.

Kasa ve PSU Tercihi: DarkFlash DLX21 Kasa ve DarkFlash 650W 80+ Bronz PSU

Hem kasa kısmında hem de PSU kısmında DarkFlash tercihini yaptık.

Kasada ön kısımda mesh bir yapı kullanılmış. Bu bölümde 3 adet fanımızda dahili olarak geliyor. Arka kısımda ise tek bir fan görüyoruz.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Yan bölümde temperli camın kullanıldığı seri, çekişli noktalarda tutacakların kullanıldığı kasa, çok pratik. Sadece tutacakları çekerek kapakları açıyorsunuz. Ayrıca iç kısımda kablolama için de gayet güzel bir düzene yer verilmiş. RGB aydınlatmalı fanlara sahip olan kasamızın üst kısmında ise geniş bir tozluk, portlar ve kontrol butonları yer alıyor.

Oldukça kullanışlı ve temizlemesi de kolay bir model diyebiliriz. İsterseniz sonradan özelleştirmeler de yapabilirsiniz. Ayrıca kasa ile gelen kumandayla beraber fanlarda yer alan RGB aydınlatma için ayarlamalar yapabileceğinizi de belirtelim.

gamegaraj deluxe 5t11pch 014 e1642033100637

Evet Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH sisteminde yer alan bileşenler için sona geldik. Bileşenlerimizi tanıdığımıza göre şu oyun testlerimize bir bakalım.

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH Oyun Testlerinde Nasıl?

 

Gayet tatmin edici bir oyun performansı gösteren sistemimizi birkaç oyunda test ettik. Videoda oyun testlerinin detaylarını da bulabilirsiniz.

Doom Eternal

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Forza Horizon 4

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Rainbow 6

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Far Cry 6

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Battlefield 2042

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Call of Duty Cold War

Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH

Evet Gamegaraj Deluxe 5T11-PCH sistem incelememizin sonuna geldik. Yine ek soracağınız noktalar için yorumlarımız her zaman açık. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler