Perşembe, Nisan 25, 2024

GearBest: RecaData M.2 SSD İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Hocanın masasında yeni bir inceleme ile yeniden birlikteyiz. Bugün masamızın konuğu oldukça uzun yollar kat ederek gelmiş olan, GearBest üzerinden temin ettiğimiz RecaData M.2 SSD olacak.

Özellikle günümüz piyasa şartlarında oldukça yüksek meblağlar ödediğimiz SSD’lere alternatif olarak kullanabileceğimiz bu model, hem performansı ile hem de fiyatı ile dikkat çekmekte. Buyurun ürünümüzü inceleyelim.

GearBest ve alış veriş süreci

Öncelikle ürünü GearBest’ten temin ettiğimizi hatırlatalım. GearBest günümüzde popüler olan Alibaba tarzı Çinli bir satış sitesi. Bu sitede dilediğiniz teknolojik ürüne uygun fiyatlarla ulaşabiliyorsunuz. Ürünler GearBest’in kendi depolarında stoklandığı için herhangi bir problem de yaşanmıyor.

gb

Biz RecaData M.2 SSD’yi bu site üzerinden sipariş ettik ve yaklaşık 7-8 gün içerisinde ürüne sahip olduk. Sizler de bu şekilde ürünü temin edebilirsiniz ki satın alma bağlantılarını sizlerle paylaşacağız. Şimdi ürünü incelemeye geçelim.

Ucuz yollu Turbo!

Şu yazımızda da paylaştığımız üzere SSD’ler yapıları ve barındırdıkları teknolojiler ile eski nesil depolama birimlerinden kat kat üstünler. Çok hızlı veri okuma yazmaları, daha dayanıklı olamaları gibi bir çok alanda farklarını hissetiriyor olsalar bile ne yazık ki fiyatları oldukça yüksek. Tabii ki bunun tek nedeni teknolojinin henüz çok yeni olması.

Gearbest M.2 SSD İncelemesi 004

İşte RecaData M.2 SSD burada bir fark yaratıyor ve bizlere uygun yollu bir hızlı depolama sunuyor. Ürün bildiğimiz türde ambalaj ile geliyor ve içerisinden herhangi bir kılavuz, belge vs. çıkmıyor. RecaData M.2 SSD’nin toplam boyutu 120GB. Bu da işletim sistemini kurabilmek adına oldukça yeterli ki dilerseniz çok oynadığınız bir oyunu da buraya kurabilirsiniz.

Gelelim SSD’nin bize sunduğu performansa. RecaData M.2 SSD ürün satış sayfasında bizlere 507 MB/s okuma, 400 MB/s yazma hızı sunuyor. Tabii ki biz bu verilerde mübalağa yapılmış olabileceğini düşündüğümüz için kendi sistemimizde test ettik.

Gearbest M.2 SSD İncelemesi 005

Test ettiğimiz sistem; Ryzen 2400G APU işlemci ile 8+8GB 2600Mhz RAM ile birleşen GIGABYTE mini-ITx anakarttan oluşuyor. Bu sistem ile birlikte kullandığımız RecaData M.2 120GB SSD ile birlikte Windows 10 kurulumunu 2 dakikada tamamladık. Yine aynı sistemde 493.4 MB/s okuma, 450.4 MB/s yazma hızına ulaştık. Ortalama olarak 400 MB/s okuma-yazma hızı sunan M.2 SSD, 22.994 rastgele okuma hızında çalışmakta.

Gearbest M.2 SSD İncelemesi

Aldığımız değerle gayet iyi sonuçlardan oluşmakta. Ancak şu var ki M.2 SSD’yi bilgisayarınıza bağlamak için uygun bir M.2 yuvası olması gerekmekte. Bu yüzden RecaData’yı kullanmak ya da farklı bir M.2’yi kullanmak isterseniz anakartınızda bu giriş yuvasının bulunduğundan emin olmalısınız.

RecaData M.2 SSD bu fiyat bazında bizlere oldukça iyi performanslar sundu. Aslında ürünü ilk temin ettiğimizde 195 TL’lik bir etikete sahipti. Ancak şu sıralar fiyatın 240 Türk lirası olduğunu belirtelim. Aynı kapasitede 120GB’lık bir M.2 SSD Türkiye piyasasında 260 ile 340 Türk lirası arasında seyrediyor. Bu bakımdan hem fiyat hem performans açısından RecaData M.2 SSD tercih edilebilir bir depolama birimi olacaktır.

Gearbest M.2 SSD İncelemesi 008

Gearbest M.2 SSD İncelemesi 002

Gearbest M.2 SSD İncelemesi 003

Evet değerli hocalar bu yazımızda sizlere GearBest ürünü RecaData 120GB M.2 SSD‘den bahsettik. Ürün ile ilgili detaylı incelemeye ve satın alma bağlantılarına aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilirsiniz. Yorum ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

GearBest Ürünü RecaData 120GB M.2 SSD İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Bu nasıl oluyor arkadaş “Nasıl Hristiyan olunur” sözde reklam başlığı altında bize nasıl sunarsınız. Bilerek yapmadıysanız derhal bu ülke insanın dan özür dileyin yoksa bit çok kişi bu iki kelime için sizi takip etmeyi bırakacak bilesiniz

    • Merhaba,

      Bu reklamları biz sunmuyoruz Google’ın kendisi sunuyor. Google veritabanı ise ilgilendiğiniz reklamları size göstererek çalışır. Yani PC’nizden topladığı tarayıcı cacheleri ile reklamları size sunar. Eğer daha önceden Hristiyanlık ile ilgili reklamlara tıkladıysanız veya araştırma yaptıysanız bu bizim suçumuz değil, sizin ilgi ve alakanızdır.

  2. Hocam yorumlara yanıt vermede bir sorun mu var? Tıklıyorum fakat yorum alanı açılmıyor. Bu arada boş zamanlarınızda Fazilet Hanım’da oynuyorsunuz sanırım 🙂 O dizide oynayan birisine benzettim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler