Cuma, Nisan 19, 2024

Rampage SN-RW8 7.1 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli hocalar, yepyeni bir inceleme ile sizlerle birlikteyiz. Hocanın masasında bugün 95 TL‘lik fiyatı ile dikkat çeken Rampage SN-RW8 7.1 Oyuncu Kulaklığı incelemesi gerçekleşecek.

Fiyat/performans ürünü olarak ortaya çıkan Rampage kulaklık, bakalım bizlere performansı ve tasarımı ile neler sunacak. Çaylarınız hazırsa, incelemeye başlayabiliriz.

Tasarım

Her incelememizde olduğu gibi öncelikle tasarım konusuna değinelim. Rampage kulaklığı elimize aldığımızda kulaklığın oldukça hafif bir yapıda olduğunu görüyoruz. Fiyat/performansa yönelik bir kulaklık olduğu için kullanılan malzemenin de bu aralıkta seçildiğini görmekteyiz. 

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 003

Renk olarak siyah ve beyaz renklerin birleştirildiğini gördüğümüz kulaklıkta kulaklık kısımlarının dış halkaları beyaz ile süslenmiş. Geri kalan parçaların ise tamamen siyah renkli olduğunu görmekteyiz. Yine kulaklığın dış kısmında beyaz renk görünecek şekilde konumlandırılmış LED’li logo bulunmakta. Bu LED sadece mavi renkte ışıklandırma sunuyor.

Kulaklığımızın tasarımı ile ilgili olarak kafa köprülerine değinelim. İkili bir yapı gördüğümüz bu kemerlerin altta olanı metal görünümlü bir plastik, üst tarafta olanı ise tamamen metal şekilde. Alt kısımdaki kemer baş ile temas eden bölge olduğu için oldukça esnek yapılı yumuşak bir malzeme kullanılmış. Böylelikle kulaklığı istediğiniz şekilde açarak başınıza sabitleyebiliyorsunuz.

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 005

Diğer yandan kulaklığın pedlerine değinecek olursak, 40mmlik oldukça kalın yastıklar ile karşılaşıyoruz. Bu durum tabii ki olumsuz bir sonuç doğurmuyor zira kullanımda bu kalınlık size konfor olarak dönüş yapıyor. Ayrıca uzun kullanımda da herhangi bir bunaltıcı durum yaşamadık. 

Kulaklığımız oyuncu kulaklığı olduğu için pek tabii iletişim için gerekli mikrofonu da üzerinde barındırıyor. İstenilen her yere rahatlıkla döndürülebilen mikrofon bize göre biraz kısa kalmış. Biraz daha uzun yapılı olabilseydi belki de daha kararlı olabilirdi. Mikrofonumuzun ucunda da mavi LED aydınlatma olduğunu da ekleyelim.

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 007

LED aydınlatmaya değindiğimiz gibi ürün üzerinde herhangi bir RGB aydınlatması bulunmuyor. Bu fiyat aralığına göre de beklenilen bir durum olduğu için bizlere eksiklik olarak görünmüyor. 

Diğer yandan kulaklığın kontrolcüsüne gelirsek oldukça büyük yapılı ancak işlevsel bazda çok sınırlı bir kontrolcü görüyoruz. Kontrolcü üzerinde sadece sesi azaltıp arttırmaya yarayan iki düğme bulunmakta. Kalan kısımlar ise boşken iki noktada ufak LED aydınlatmalar görmekteyiz. Bize göre kontrolcünün boyutu biraz daha küçültülebilirdi.

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 009

Öte yandan kulaklığın kablosu bizleri biraz şaşırttı. Normal şartlarda oyuncu ekipmanlarında örgülü kablo dayanıklılık açısından ilk tercihimiz olur. Ne yazık ki Rampage kulaklıkta kablo örgülü değil. Ancak kablo o kadar kalın ki, kablonun örgülü olmasını aramalı mıyız aramamalı mıyız bilemedik.

Bağlantı arayüzüne baktığımızda da standart altın kaplı olmayan USB 2.0 bağlantısını görmekteyiz. Kablonun da 2.2 metre gibi oldukça uzun bir yapıda olduğunu da belirtelim.

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 010

Performans

Rampage kulaklığın tasarım kısmını bitirdikten sonra artık bizler için daha önemli olan performansa geçiş yapalım. Kulaklığı farklı kategorilerde test ettik ve farklı sonuçlara ulaştık.

Rampage kulaklığın ses kalitesi ile başlayacak olursak şunu söylemek gerekiyor ki kendi fiyat aralığında iyi bir ses kalitesine sahip. Ses miktarını çok yüksek seviyeye çekmediğiniz sürece seslerde bir bozulma, parazit vb. olumsuz duyumlar almıyorsunuz. Performans açısından bizce gayet yeterli.

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 017

Diğer açıdan kulaklığın izolasyonu biraz yetersiz kalıyor. Kulaklık yastıkları kulağı tam olarak kapatamadığı için sesler hem dışarı çıkıyor hem de dışarıdan içeri giriyor. Yani kulaklığı son sese verip masa üzerinde bıraktığınızda rahatlıkla tüm sesi duyabiliyorsunuz ki bu durum pek de iç açıcı değil.

Rampage’in en dikkat çeken özelliği pek tabii bu fiyat aralığında bizlere sunduğu 7.1 surround ses deneyimi. İçerisinde bulundurduğu özel çip ile sesi sanal bir şekilde 7.1 kanal olarak bizlere sunan Rampage, oynadığımız CS: Go, PUBG ve diğer FPS tarzı oyun türlerinde oldukça iyi sonuçlar çıkarttı. 

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 011

Bir diğer önemli detay da tabii ki mikrofon. Mikrofon testinden oldukça iyi şekilde geçen Rampage, hem net hem duyarlı yakalamalar ile oldukça iyi kayıtlar gerçekleştirdi. Mikrofon sesinizi her ne kadar net alsa da çevresel gürültü konusunda iyi bir deneyim sunamıyor. Ayrıca dip sesleri de yakalan mikrofon bu açıdan cızırtı oluşturabiliyor. 

Ancak noise cancellation dediğimiz bu özelliği kullandığınız oyun ve yazılımların mikrofon ayarları bölümünden rahatlıkla ayarlayabiliyorsunuz. Yani bu problem yazılım ile rahatlıkla halledilebiliyor.

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 012

Sonuç ve fiyat

İncelemesini yaptığımız Rampage SN-RW8 kulaklık bizlere bu fiyat bazında oldukça iyi bir deneyim sunuyor. Tasarım açısından oldukça iyi bir görünüme sahip kulaklık bunu kullanımda ergonomiye de yansıtmış. Performans olarak her ne kadar ses izolasyonunda başarı kaydedemese de sunduğu 7.1 ses deneyimi ve mikrofon kalitesi bizleri oldukça tatmin etti.

Rampage SN RW8 7.1 Kulaklik İncelemesi 015

Rampage kulaklığın fiyatına gelince, ürün oldukça uygun bir fiyat olan 95 Türk lirasına satılmakta. Bu fiyata oldukça makul bir performans sunan kulaklık yazımızın başında da belirttiğimiz üzere fiyat/performans etiketini fazlası ile hak ediyor.

Evet değerli hocalar, bugün sizlerle hocanın masasında fiyat/performans ürünü olan Rampage SN-RW8 model oyuncu kulaklığı incelemesi gerçekleştirdik. İncelememizin detaylı test ve değerlendirmesine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, yine videonun açıklama kısmından kulaklığı satın alabilirsiniz. 

Görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Rampage SN-RW8 7.1 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler