Cuma, Nisan 26, 2024

SADES Scythe Gaming Mouse ve Skadi Mouse Pad İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Yepyeni bir inceleme rehberi ile yeniden sizlerleyiz. Bu yazımızda Türkiye’ye geçtiğimiz günlerde giriş yapan SADES‘in, Scythe Gaming Mouse‘unu ve Skadi Mouse Pad‘ini inceleyeceğiz.

Gelin ürünlerimizi çok bekletmeden hocanın masasına yatıralım ve incelemeye başlayalım.

SADES kimdir?

Evet değerli hocalar. İncelememize başlamadan önce SADES markasını yeni duyacaklar, duymuş olanlar olabilir. Daha önce ürünleri ile ülkemize giriş yaptığını duyurduğumuz SADES markasının kim olduğundan kısaca bahsedelim ve daha sonra incelememize geçelim.

SADES markası Tayvan menşeili bir firma. Uzun zamandır mouse, kulaklık, klavye, mouse standı vb. çevre birimleri üreten bu firma son yıllarda ürettiği donanımlar ile kullanıcılar tarafından oldukça sevildi. Özellikle Amazon gibi dünyanın en büyük alış veriş platformunda, ürünlerine aldığı yüksek olumlu yorumlar ile parlayan SADES, nihayetinde ülkemiz pazarına da giriş yaparak fiyat/performans bazındaki ürünlerini bizlerle buluşturdu. 

SADES Logo blue

SADES bir yandan oyuncu ekipmanları üretirken bir yandan League of Legends Çin ve Tayvan Turnuvalarının ana sponsoru olarak oyunculara destek de vermekte. Marka aynı zamanda LoL Kadınlar Ligi kurucusu.

Bizler de PC Hocası olarak ülkemize yeni giriş yapan SADES’in, Scythe Gaming Mouse ile Skadi Mouse Pad ürünlerini temin ettik ve sizler için inceledik. Şimdi dilerseniz incelememize giriş yapalım.

Kutu açılışı ve tasarımlar

Evet değerli hocalar. Ürünlerimizin kutu açılışları ile başlayacak olursak her iki kutu da SADES markasının logo renk tasarımları ile geliyor. Siyah ve mavi birlikteliğini kutu üzerine yansıtan SADES, Scythe mouse için ufakça bir kutu sunarken, Skadi Mouse Pad için oldukça uzun bir kutu hazırlamış.

Sades Scythe Mouse İnceleme 011

Scythe Gaming Mouse kutusunu açtığımızda kutu içerisinden SADES Scythe Gaming Mouse ve kullanım belgeleri çıkıyor. Skadi Mouse Pad kutusunda ise rulo olarak sarılmış Skadi Mouse Pad haricinde herhangi bir belge ya da ek bir içerik ile karşılaşmıyoruz. Bu bakımdan kutu içeriklerinin oldukça sade hazırlanmış olduğunu görmekteyiz.

Sades Scythe Mouse İnceleme 004

Tasarım kanadında ise Scythe Gaming Mouse ile başlayacak olursak, sade ve siyah bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Mouseu ters çevirdiğimizden ise hemen altta bulunan mavi metal şerit ile karşılaşıyoruz. Mousea estetik anlamda farklı bir hava katan bu parça her ne kadar mouse altında bulunup doğrudan görülmese de göze hoş gelen bir yapıya sahip.

Sades Scythe Mouse İnceleme 003

Scythe’yi elinize aldığınızda mouseun standart mouselara nazaran bir tık daha büyük ve uzun olduğunu gözlemliyorsunuz. Özellikle büyük elli kullanıcılar için ideal bir boyuta sahip olan Scythe, ele avuca tam oturan bir yapıya sahip. Mouse küçük elde de sorun yaşatmıyor. Özellikle sağ tarafta bulunan düğmeye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Mouseun ağırlığı da 135 gram.

Scythe Mouse’un diğer tasarım detaylarında, üzerinde toplam 7 adet programlanabilen tuş barındırdığını görüyoruz. Tuşların programlanması da SADES’in kullanımı oldukça kolay ve temiz, özel yazılımı ile sağlanıyor. Sağ elli kullanıcılar için ideal olan mouseun kavramayı kolaylaştırması ve ergonomi sağlaması açısından baş parmak için kıvrımlı bir destek eklenmiş. 

Sades Scythe Mouse İnceleme 006

Tasarım kanadında bir diğer merak konusu RGB aydınlatma sistemi. Scythe Gaming Mouse bu konuda kullanıcıyı yolda bırakmıyor ve 11 adet aydınlatma profiline sahip RGB aydınlatma sistemi ile geliyor.

Aydınlatma alanlarına baktığımızda ise SADES’in oldukça cömert davrandığını görüyoruz. Tekerlek çevresi ile SADES logosunun bulunduğu kısma ek olarak SADES, kenarları arka taraf ile birleştiren bir RGB şerit kullanarak aydınlatmayı oldukça zengin gösterebilmiş.

Sades Scythe Mouse İnceleme 009

Gelelim Skadi Mouse Pad’in tasarımına. Tamamen siyah bir yapı ile gelen bu pad 780x350mmlik ölçüsü ile oldukça geniş bir boyuta sahip. Bir köşesine SADES marka ve logosunun bulunduğu metalin tutturulduğunu gördüğümüz bu padin altında, kaymaz plastik bir taban bulunuyor. Kullanım bazında herhangi bir kayma yapmayan bu taban oldukça başarılı sonuçlar doğuruyor.

Mouse padin yüzeyi ise yoğun dokulu bir yapıya sahip. Böylelikle üzerinde gezinen mouseların piksel taraması daha rahat gerçekleşiyor ve herhangi bir titreme, atlama yaşanmıyor. Mouse pad ile ilgili olarak bir diğer detay da 5mmlik kalınlık. İnceleme testlerinde özellikle dayanıklılık açısından çekiştirdiğimiz pad, herhangi bir esneme ya da yırtılma yapmayarak dayanıklılık konusunda bizden tam not aldı.

Sades Skadi Mousepad 014

Sades Skadi Mousepad İnceleme 013

Sades Scythe Mouse İnceleme 008

Her iki ürünün tasarımlarına değindikten sonra şimdi gelin diğer teknik detaylara değinelim.

Teknik detaylar ve fiyat

Tasarım incelemelerini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin performans incelemelerine geçmeden önce, Skadi Mouse Pad üzerinde teknik veriyi gerektiren herhangi bir donanım olmadığı için bu konu başlığında sadece Scythe Gaming Mouse‘un teknik detaylarına değineceğiz. 

Sades Scythe Mouse İnceleme 010

Scythe Gaming Mouse‘un sunduğu donanıma değinecek olursak öncelikle mouseun kullandığı sensör ile başlayalım deriz. Üzerinde Pixart’ın A3050 optik sensörü bulunan mouse 250 ile 4000 arası CPI‘a sahip. On-roll Switch ile gelen mouseun 20 Milyon tık ömrü bulunuyor. Aynı zamanda mouse 6000f/s yenileme oranına sahip.

Diğer verilerde ise Scythe, 1000Hz report rate ile birlikte 30g‘lik maksimum ivmeye sahip. Son olarak 1.8 metrelik kablo ile gelen mouse ne yazık ki kabloda örgüleme kullanmamış. Bağlantı arayüzüne baktığımızda ise altın uçlu USB 2.0 görmekteyiz.

Sades Scythe Mouse İnceleme 005

Ürünlerin tasarım ve teknik detaylarına değindikten sonra artık son bilgi, fiyat hakkında konuşalım. Başta da belirttiğimiz gibi sunduğu ürünleri hem uygun fiyatlı hem iyi performanslı sunmaya çalışan SADES, bu ürünlerde de aynı temayı kullanmış. Bu bağlamda SADES ürünlerini;

  • Scythe Gaming Mouse: 99 Türk lirası
  • Skadi Mouse Pad: 79 Türk lirası
  • İkili Bundle Set: 149 Türk lirası

olacak şekilde fiyatlandırmış. Bu fiyatları değerlendirerek sizler de ürünleri isterseniz tek tek, isterseniz set halinde alabilirsiniz. 

Evet değerli hocalar, bir inceleme yazısının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda SADES‘in Scythe Gaming Mouse‘u ile Skadi Mouse Pad‘ini inceledik. Ürünler ile ilgili daha fazla detaya ve bilgiye aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, yine videonun açıklama kısmındaki bağlantıları kullanarak ürünleri satın alabilirsiniz.

Görüş ve yorumlarınızı bizler için değerli, lütfen belirtmekten çekinmeyin. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

SADES Scythe Gaming Mouse ve Skadi Mouse Pad İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler