Cuma, Nisan 26, 2024

GeForce Now ile Bilgisayarınız Daha Güçlü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Selamlar dostlar, yine bir haber için geldiniz ve bu haber büyük bir haber! NVIDIA‘nın bulut destekli bilgisayar performans servisi olarak tanımlayabileceğimiz GeForce Now, bilgisayarlar için beta testine açıldı! Şimdi siz bunun ne olduğunu soracaksanız, sizleri haberimize buyur edelim.

GeForce Now Nedir, Nasıl Çalışır?

Sağlam ekran kartlarıyla bizi zaten kendisine aşık etmiş olan bilgisayar donanımı firması NVIDIA‘nın sağlam bir projesi olan GeForce Now, kendi söylemleriyle “Mac’inizi veya eski bilgisayarınızı bir oyun makinesine çevirecek”. İnternet hızınıza bağlı olarak bu performans değişse de benim düşünceme göre efsane bir fikir olmuş.

Bugün CES 2018‘de NVIDIA tarafından tanıtılan bu sistem bulut tabanlı grafik birimleri sayesinde bilgisayarınızdaki ekran kartının işlem yükünü azaltarak çalışıyor. Böylece sistemlerinizde oyunları daha performanslı çalıştırmanız mümkün olacak. Tabii ben ne kadar böyle söylesem de, internet tabanlı bir sistem üzerinden oyunu çalıştıracağınız için internet altyapınız bunda önemli bir rol oynuyor. 1080P 60FPS bir oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız internet hızınızın asimetrik 50 Mbit hıza sahip olması gerekmekte.

geforce now 1

Eğer Mac bir bilgisayara sahipseniz, işletim sistemi sürümünüz 10.10‘dan yüksek olmalı ve (aşağıdaki) listede bulunmalıdır. Windows bir bilgisayar kullanıyorsanız Windows 7 veya daha yüksek bir işletim sistemi kullanmalıdır. Ayrıca sisteminiz Intel i3 veya daha hızlı bir işlemciye (3.1 GHz veya daha fazlası), en az 4 GB RAM‘e ve DirectX 9 desteğine sahip bir grafik birimine sahip olmalıdır.

Merak ediyorsanız, Mac’inizin desteği olup olmadığı gibi daha fazla detayı öğrenmek için buraya tıklayın.

GeForce Now Nasıl Kullanılıyor?

GeForce Now‘ı kullanmak için neredeyse bir şey yapmanıza gerek yok! Steam, Uplay gibi oyun hesaplarınızdaki oyunları bir şey yapmadan oynayabilirsiniz. Bu oyunların hepsi tam olarak desteklenmese de, PlayerUnknown’s Battleground gibi son dönemde oldukça popüler oyunları destekliyor.

Sistemin şu an için tek üzücü yanı şu süreçte sadece Avrupa ve Kuzey Amerika kıtalarındaki kullanıcılar için geçerli. Beta erişimi istediğinizde bir bekleme listesine alınıyor ve bölgeniz için ulaşılabilir hale geldiğinde bir mail ile bilgilendiriliyorsunuz. Şu andan kayıt olmanın zararı olmaz, kayıt olmak için yine NVIDIA GeForce Now bağlantısını izleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler