Çarşamba, Nisan 24, 2024

GeForce Now, Chrome Tarayıcılara Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia’nın GeForce Now oyun akışı hizmeti, Chrome web tarayıcısı ve beta sürümdeki M1 Mac’ler için (XDA-Developers aracılığıyla) kullanıma başlatıldı ve GeForce Now yüksek grafiklere sahip oyunları dizüstü bilgisayarlara ve bunları kendi başlarına çalıştırmak için güçlü olmayabilecek diğer cihazlara getirdi. Bir Mac ve Windows 10 bilgisayarda Chrome tarayıcı sürümü test edildi ve yapılan testlere gayet sorunsuz çalışıyor.

GeForce Now hali hazırda Windows 10 ve Android cihazlar için uygulamalara sahip, ancak 2020 yılının Ağustos ayında Chromebook’lar için beta lansmanı ile daha da geniş bir kitleye genişledi ve ardından mobil platformlara büyük bir destek sunmaya başladı. Mobil uygulamaların ardından Safari gibi yaygın olarak kullanılan tarayıcılara geldi.

nvidia geforce now kullanici sayisi belli oldu 1
GeForce Now, Chrome Tarayıcılara Geliyor! 3

Artık teorik olarak, bir Chrome tarayıcısına sahip olan herkes, zayıf bir dizüstü bilgisayarda bile GeForce Now’ın sitesine gidip bir hesap oluşturarak oyun akışından istediği birine tıklayarak oyun keyfi sürmeye başlayabilir. Ayrıca M1 işlemcili Mac cihazlara da destek getiren GeForce Now, özel kısayol oluşturma gibi kolaylıklarda sunuyor.

Google Stadia ve Amazon Luna gibi, GeForce Now da aslında oyunlarınızı yayınlamak için “kiraladığınız” buluttaki bir bilgisayardır. Bir fare ve klavye, oyun kumandası, hatta kablosuz bir kulaklıkla oynayabilirsiniz. Şu anda bir Chromium tarayıcısı olmasına rağmen Microsoft Edge’in şu anda bu hizmet tarafından desteklenmediğini belirtmek gerekir. Elbette bu tür yazılımsal destek almanız olayı çözüme kavuşturmuyor, kullanabilmek için GeForce Now’ın mevcut olduğu bir bölgede yaşıyor olmanız gerekiyor.

nvidia geforce now chrome 1
GeForce Now, Chrome Tarayıcılara Geliyor! 4

GeForce Now aynı zamanda Steam entegrasyonuna da sahip durumda, bu nedenle hizmet aracılığıyla yayınlamak için zaten sahip olabileceğiniz bilgisayar oyunlarının kilidini açabilirsiniz, ancak geliştiricilerin kaydolması zorunluluğu olduğundan dolayı Steam kütüphanenizde ki tüm oyunlar çalışmayabilir.

Çoğu Nvidia’dan pek memnun değildi çünkü GeForce Now oyuncuların oyunlarını izinsiz yayınlamasına izin veriyor (ve Nvidia’nın aylık üyelikten yararlanmasına izin veriyor). Rakibi Google Stadia, daha sıkı bir şekilde seçilmiş oyunlardan oluşan daha küçük bir kütüphaneye sahip olsa da, genellikle şu anda Nvidia’nın sunduğundan daha net bir görüntü ve daha yüksek çözünürlük sunabilir.

GeForce Now, 2021’de LG TV’lere de gelecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler