Perşembe, Nisan 25, 2024

GeForce RTX 30 Ampere Serisi Ne Zaman Tanıtılacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia, ekran kartlarında yakın zamanda nesil değişikliği yapacak. GeForce RTX 30 Ampere serisi ekran kartları ile tanışacağız. Yeni kartlar ile ilgili, özellikle amiral gemisi olacak RTX 3080 serisi ile ilgili sürekli sızıntılar da görmeye başladık.

Bellek miktarı, çekirdek hızı gibi bilgiler sızıyor ama bir yandan merak edilen kısım bu seriyle ne zaman tanışacağımız. Çıkış tarihi için hala tam net bir açıklama yok ama çok önemli bir ipucu var.

GeForce RTX 30 Ampere

GeForce RTX 30 Ampere tanıtım tarihi

Bazı kaynaklar ve markaya yakın isimlerden gelen bilgiler de yeni ekran kartlarının Eylül ayında tanıtılacağı söyleniyordu. İşte marka tarafından verilen ipucu da bu bilgileri doğrular nitelikte.

İpucu dediğimiz şey bir geri sayım sayacı. Resmi Nvidia sitesi üzerinden başlatılan geri sayım, 1 Eylül tarihinde tamamlanıyor. Bu da 1 Eylül tarihinde özel bir etkinlik yapılacağını gösteriyor.

GeForce RTX 30 Ampere

Etkinlikte GeForce RTX 30 Ampere ekran kartlarının ilk modellerinin tanıtılacağı düşünülmekte. Tanıtılacağı söylenen ekran kartları:

  • RTX 3080
  • RTX 3080 Ti
  • RTX 3090

bu 3 model. Etkinliğin canlı olmayacağı, tanıtımın NVIDIA CEO’su Jensen Huang tarafından yapılacağı ama yayının önceden kaydedilmiş bir yayın olacağı söyleniyor. GeForce RTX 30 Ampere tanıtım tarihi için bu ilk parti olarak gösterilebilir. Aynı serinin daha makul fiyatlı ürünlerinin tanıtımı sonraki aylarda yapılacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler