Cumartesi, Nisan 20, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3080 Özellikleri Userbenchmark Üzerinde Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3000 serisinin zirve modeli olacak olan NVIDIA GeForce RTX 3080 için sızıntılar yoğunlaşmaya başladı. Ekran kartının dizaynının değişeceğini gösteren görsellerden sonra, yavaş performans testleri sızmaya başladı.

Son sızıntı ise Userbenchmark veritabanından geldi. Kartın teknik açıdan nasıl bir donanımla geleceğini gösteren sızıntı, bir Twitter kullanıcısının paylaştığı ekran görüntüleri sonrasında ortaya çıktı. Peki, yeni ekran kartı için gözüken yeni özellikler neler?

Sızıntıyla ortaya çıkan NVIDIA GeForce RTX 3080 özellikleri

2206 model numarasına sahip olduğu görülen kartın, vRAM miktarının 10 GB olduğu anlaşılıyor. İlk ortaya çıkan özellik bu olsa da 10 GB vRAM kafaları karıştırmadı değil. Bu düzeyde bir ekran kartının daha yüksek bellek miktarına sahip olması beklenirdi.

Tabii ki bunlar resmi veriler olmadığı için kesin konuşmak mümkün değil ama bellek miktarı düşük olsa da yeni nesil GDDR6X bellek tipinin kullanılmasının bu açığı gidereceği söyleniyor. Dediğimiz gibi bunun için resmi bir açıklama bekleyeceğiz.

NVIDIA GeForce RTX 3080

Sızdırılmış olan görselde gözükmüyor ama aynı kartın 20 GB vRAM belleği olan farklı bir versiyonu olacağı da iddialar arasında. Bellek miktarını bir kenara bırakacak olursak, diğer bir ayrıntı frekans hızı. Sızdırılan belge ve görsele göre NVIDIA GeForce RTX 3080, 4.750 MHz bellek frekans hızına sahip olurken, çekirdek saat hızının ise maksimum olarak 2.1 GHz olacağı gözüküyor.

NVIDIA GeForce RTX 3080

Bu özellikler doğru mu değil mi ya da seride NVIDIA GeForce RTX 3080 dışında hangi kartlar olacak gibi soruların cevabını ise yakın zamanda alacağız. Eylül ayında ürünlerin gösterileceği detaylı tanıtım yapılacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler