Cuma, Mart 29, 2024

Qualcomm’dan Hızlı Şarj Çözümü: Quick Charge 5

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil işlemci üreticisi Qualcomm bugün, Android cihazlar için en hızlı şarj teknoloji olan Quick Charge 5’i duyurdu. Yeni Quick Charge 5 Hızlı Şarj teknolojisi, bir akıllı telefonda 100 watt’dan daha fazla şarj gücünü destekliyor ve yalnızca 5 dakika içerisinde bir pili yüzde 0 seviyesinden yüzde 50 seviyesine getirmeyi başarıyor.

Bu yeni çözüm aynı zamanda daha iyi verimlilik sağlamak ve pil ömrünü uzatmak için Qualcomm Pil Tasarrufu ve yeni Qualcomm Adaptör Yeteneklerini Tanımlama teknolojisini kullanıyor.

Qualcomm Quick Charge 5 features

Quick Charge 5‘in öne çıkan özellikleri çok hayran edici; 4 kata kadar hızlanabiliyor, 10 kat fazla güç sağlıyor, 1000 adetten fazla aksesuar ile uyumluluk sağlıyor, 250’den fazla mobil telefon markası ile çalışabiliyor, Çift Şarj edebilme teknolojisi ve Daha iyi termal yönetimi.

Quick Charge 5 ve En iyi özellikleri

  • Quick Charge 5, Quick Charge 4’ten yüzde 70 daha verimlidir ve Quick Charge 1’in 10 katı güç dağıtımı sunacak.
  • Bu çözüm 2S pilleri ve 20 Volt güç dağıtımını destekleyecek.
  • Hızlı Şarj 5, 25V’da USB girişi aşırı gerilim koruması ve 30V’un üzerindeki harici güç kontrolleri dahil 12 ayrı voltaj, akım ve sıcaklık koruması içerecek.
  • Ayrıca Hızlı Şarj 4’ten 10 santigrat derece daha soğuk çalışacak.
  • Quick Charge 5, güç aktarım verimliliğini en üst düzeye çıkarmak, güvenliği artırmak ve pil ömrünü uzatmak için birlikte çalışan Çift / Üçlü Şarj teknolojisi, uyarlanabilir giriş voltajı, INOV4, Qualcomm Pil Tasarrufu ve yeni Qualcomm Adaptör Yeteneklerini Tanımlama teknolojisini etkinleştirecek.
  • Quick Charge 5, gelecekteki Android gereksinimlerini karşılayan hem USB-PD hem de Type-C teknolojilerinden yararlanmak için optimize edilecek.
  • Bu çözümün 100W’tan fazla şarj özelliği desteği önceki 45W çözümüyle aynı alanda çalışacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler