Cuma, Nisan 26, 2024

GeForce RTX 3050 Adım Adım Yaklaşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia, yeni yıl için planlarını çoktan hazırladı gibi duruyor. Peşi sıra gelen iddialara göre, markanın 2022 yılında birçok yeni ekran kartı tanıttığını göreceğiz. Bu ekran kartlarından birisinin de GeForce RTX 3050 modeli olacağı iddia edilmiş durumda.

Kaynaklardan gelen son bilgilere göre ekran kartının ne zaman çıkış yapacağına ilişkin de bilgiler var. Hatta yeni ekran kartı için bir performans değerlendirmesi de ortaya çıkmış durumda.

GeForce RTX 3050 Serisinin Ne Zaman Çıkış Yapacağı Belli Mi?

Yeni serinin ne zaman tanıtılacağı henüz resmi olarak açıklanmadı. Buna karşın daha önce verdiği bilgiler ile öne çıkan kaynaklardan gelen detaylara göre yeni ekran kartı 2022 yılının 2.çeyreğinde sunulacak.

Yeni ekran kartı için tanıtım tarihi beklentisinin ortaya çıkması bir yana, söz konusu serinin teknik detaylarına ilişkin de beklentiler değişti.

Güncel bilgilere bakacak olursak GeForce RTX 3050 modelinde GA106-150 çip kullanılmaya devam edecek. Bellek kısmında ise seride 8 GB GDDR6 bellek tercihi yapılacağı konusunda iddialar var.

GeForce RTX 3050

Ama dediğimiz gibi şu an iddia seviyesinde bilgiler gelmiş durumda. Yani henüz resmi bir doğrulama ya da net bilgiler söz konusu değil.

GeForce RTX 3050 serisi hakkında son iddialar ise kartın performans değeriyle alakalı. Buna göre yeni ekran kartı, GTX 1660 Super modelinden biraz daha hızlı ve biraz daha iyi bir performans gösterecek.

Kaçırmayın: 2022 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar

GTX 1660 Super serisinden daha iyi olacak olan ekran kartının yakın zamanda duyurulması beklenen RTX 2060 12 GB modelinin ise gerisinde kalması beklentisi var. Tam ikisinin arasında bir ekran kartı geldiğini göreceğiz desek yeridir.

Artık geri kalan bilgileri de yeni ekran kartı tanıtıldığı zaman alacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler