Çarşamba, Mayıs 8, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti için Bellek Detayları Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amiral gemisi ekran kartı modelleri için NVIDIA güzel bir hazırlık peşinde. Markanın en üst modellerinden biri olan NVIDIA GeForce RTX 3090 serisi yakın zamanda yenilenecek ve NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti serisi ile tanışacağız.

Yakın zamanda duyurulması beklenen Ti modeli için de detaylar hızla gelmeye devam ediyor. Zaten beklentimiz iddialı bir ekran kartı ama son gelen detaylar bu ekran kartıyla beraber beklentilerin de üzerinde bir güce yer verileceği yönünde.

NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti Bellek Teknolojisi Konusunda Yenilenecek

Sızan bilgilere göre söz konusu ekran kartında, Micron imzalı GDDR6x bellekler kullanılacak.

Bellek hız konusunda da iddialı olacak. Beklenti 21 Gbps değerinde bir bellek geleceği yönünde. Tayvanlı bir medya kuruluşu tarafından sızdırılan detaylara göre yeni bellek teknolojisi sayesinde modül sayısının da 12 ile sınırlandırılması sağlanacak.

Yani kartın tasarımı biraz daha basit bir hale gelecek. Soğutma konusunda da daha iyi çözümler sunulması sağlanmış olacak.

RTX 3090 Ti

Ocak ayında piyasaya sunulması beklenen ekran kartının, çekirdek sayısı açısından da iddialı olduğunu göreceğiz. Seride 10.752 CUDA çekirdeğinin bulunması beklenmekte.

GA102 GPU birimi ve 384 bit bellek veriyolu da kartın teknik bilgileri için beklenen diğer detaylar.

Yine üst segment bir ekran kartı olacağını net olarak anladığımız RTX 3090 Ti için fiyat ne olur hiç bilmiyoruz. Bahsettiğimiz gibi tanıtımın Ocak ayı gibi yapılması bekleniyor. Tanıtım yapılır yapılmaz fiyat açısından da sır perdeleri aralanacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler