Cuma, Nisan 26, 2024

PNY Ekran Kartı Nasıl? Alınır mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı piyasasında, kartları son kullanıcılara ulaştıran birçok önemli marka var. Çok bilindik markalar bir yana, isim olarak biraz daha geri planda kalsa da kalite konusunda iddialı az bilinen markalarla da karşı karşıya kalıyoruz. İşte PNY bu markalardan biri. RTX serileriyle son kullanıcılara da yönelen marka, yavaş yavaş adını yaygınlaştırmaya başladı. Peki, PNY ekran kartı nasıl? Bu marka hakkında ne biliyoruz?

Gelin merak edenler ve bu markanın ekran kartlarıyla ilk kez karşılaşanlar için sorulara cevap vermeye çalışalım.

PNY Merkezi Nerede? Kısaca Marka Tarihi

PNY, rakip Çin firmalarının aksine bir ABD firması. 1985 yılında New York’ta kurulan marka, sadece ekran kartı üretmiyor.

RAM, microSD, SSD, taşınabilir HDD, flaş bellek gibi ürünleri de üreten PNY, ana odakta ise profesyoneller için ürettiği ekran kartlarıyla biliniyor.

Hani mutlaka duyanlarınız vardır profesyonellere odaklanan ve genelde veri merkezlerinde ya da savunma sanayinde kullanılan Quadro ekran kartları var. İşte PNY bu kartların üretimiyle öne çıkıyordu.

Peki şimdi neden gündemimizde? Çünkü artık sadece Quadro ekran kartıyla değil, son kullanıcılara sunulan RTX ya da GTX modellerini de üretiyor.

Markayı az çok anladıysak, artık “PNY ekran kartı nasıl?” sorusuna geri dönelim. Ekran kartlarını bir değerlendirelim.

PNY Ekran Kartı Alınır mı?

Öncelikle şunu belirtelim ki elimizde markanın üç ayrı kartı yer alıyor. RTX 3060, RTX 3070 ve RTX 3080. Ekran kartlarının nasıl olduğunu, alınıp alınmayacağını bu kartlar üzerinde yaptığımız incelemeler sonrasında sizlerle paylaşıyoruz.

3 ekran kartı için de videoda görebileceğiniz gibi temele indik ve kartların içini açtık. Bunu neden yaptık, çünkü kartların iç yapısında kullanılan malzemeler ne kadar başarılı bunu görmek istedik.

Kartların içini açtığımız zaman, ilk dikkat çeken kritik yerlerde yer alan termal pedler oluyor. Marka yük altında kartların serin kalmasını sağlamak için bir hayli termal ped kullanmış. RTX 3060 modeli için de RTX 3080 modeli için de bu durum geçerli diyebiliriz.

İç kısımda kullanılan malzemeleri ve yerleşimi başarılı olan PNY ekran kartı modellerinin, dikkat çeken bir diğer noktası ise kartların arkasında yer alan petek yapısı.

Bu yapı sayesinde kartlar ısınan havayı kolayca dışarı atabiliyor. Onun dışında kartların ön tasarımı da başarılı diyebiliriz. Zaten RTX 3080 ve RTX 3070 modellerinde 3 fanları ve önde RGB aydınlatmalı bir yapı kullanılmış.

PNY

RTX 3060 modeli ise iki fanlı ve arka ile önde RGB aydınlatmalarla donatılmış. Yani tasarımlar da başarılı diyebiliriz.

Tüm bu yapıya ve kartların iç tasarımına baktığımız zaman PNY ekran kartı alınır mı sorusunun cevabına evet diyebiliyoruz. Tasarım açısından başarılı olduğu gibi, serilerin dayanıklılığı ve soğutma performansı da gayet iyi. Öyle ki PNY, köklü ekran kartı markalarından birisi.

Şunun altını çizelim ki marka Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşıyor olsa da dediğimiz gibi oldukça köklü ve ünlü bir marka. Gönül rahatlığı ile ekran kartlarını tercih edebilirsiniz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

    • O kartın içinde yer alan donanımı ile alakalı. diğer markalarda 3060 üst segment kart da var giriş seviyesi de. ama gördüğüm kadarı ile bu markanın 3060 da çok çeşitli opsiyonları yok yani giriş seviyesi bir 3060 ile TR piyasasında. ama gene de tam bir F/P kartı.

  1. O kartın içinde yer alan donanımı ile alakalı. diğer markalarda 3060 üst segment kart da var giriş seviyesi de. ama gördüğüm kadarı ile bu markanın 3060 da çok çeşitli opsiyonları yok yani giriş seviyesi bir 3060 ile TR piyasasında. ama gene de tam bir F/P kartı.

    • Bende bunun için buraya kadar geldim. Gel görki senin de alacağın SİNERJİ’deki versiyonun stoğu bitmiş kaçırdım. Dizlerimi dövüyorum şuanda…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler