Perşembe, Nisan 25, 2024

GIGABYTE, AORUS DDR5 5200MHz Bellek Kitlerini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

GIGABYTE, DDR5 dönemine hızlı bir adım atmak adına AORUS DDR5 RAM kitlerinin duyurusunu yaptı. Artık DDR5 dönemi yavaş yavaş öne çıkmaya başladı ve GIGABYTE yeni ürünleriyle beraber bu alanda da söz sahibi olacak markalardan biri gibi gözüküyor.

Intel Z690 platformunu destekleyen yeni bellek kitlerini teknik açıdan da değerlendirdiğimiz zaman da bunu net olarak görebiliyoruz. Peki yeni bellek kitlerinde tam olarak neler sunulmakta? Özellikler nasıl?

Kaçırmayın: AORUS FI32U Oyuncu Monitör İncelemesi

AORUS DDR5 5200 MHz 32GB Bellek Kiti Özellikleri

Bir kere yeni bellek kitinde ilk dikkat çeken detay, çift kullanım. Daha yüksek performans ve daha yüksek frekans için bellekler, iki adet 16 GB DDR5 XMP 5200 MHz tasarımıyla geliyor.

Çift kanallı tasarımla biraz daha öne çıkan serinin dikkat çeken ikinci kısmı ise On-Die ECC hata düzeltme işlevini destekliyor oluşu. Bu da DDR4 RAM’lere kıyasla çok daha kararlı bir sistem çalışması sağlamakta. Çünkü bellek veri hasarı kolayca algılanabiliyor ve düzeltilebiliyor.

Bu iki önemli kısmın dışında AORUS DDR5 5200MHz 32GB bellek kitinin bir başka avantajı ise DDR5 XMP Booster işlevine sahip olması.

AORUS DDR5 RAM

Önceden ayarlanmış bellek hız aşırtma profilleri arasından hızlı bir şekilde seçim yapmak ve hız arttırmak adına kullanılabilecek olan işlev, RAM kitini daha kullanışlı hale getiriyor.

Burada hız aşırtmayı seven ve sınırları zorlamak isteyen kullanıcılar için de güzel bir haber var. AORUS DDR5 5200 MHz 35GB bellek kitlerinde, bakır-alüminyum ısı blokları kullanılmış.

AORUS DDR5 RAM

Nano karbon kaplamalı bu ısı blokları yüksek iletkenliğe sahip termal pedlerle donatılmış. Haliyle yüksek hızlarda ve yüksek performansta belleklerin ısınmasının önüne geçilmiş.

Tüm bu özellikleriyle DDR5 döneminin iddialı temsilcilerinden olacağını anladığımız yeni serinin yakın zamanda piyasada olmasını bekliyoruz. Fiyatları da merak etmiyor değiliz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler