Cumartesi, Nisan 27, 2024

Gigabyte Radeon RX 6950XT Listelerde Yer Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin yavaş yavaş ortaya çıkarmaya hazırlandığı yeni bir seri var. Yaklaşık 2 aydır bu seri üzerine sızıntıları değerlendiriyoruz. RX 6650XT, RX 6750XT ve RX 6950XT modellerinden söz ediyorum. Yakın zamanda bu seriye ilişkin ilk özel model için de sızıntı gelmişti. Şimdi ise Gigabyte Radeon RX 6950XT modeli listelerde yer aldı.

Yeni serinin sızan ikinci özel modeli böylece Gigabyte imzalı olmuş oldu. Kartın özellikleri bir tarafa listelerde, bu model için konuşulan fiyatlar gözüküyor.

Gigabyte Radeon RX 6950XT, Bir Hayli Yüksek Fiyatla Gelebilir

Perakende satış sayfalarında listelenen yeni ekran kartı için herhangi bir görsel yok ama listede fiyat bilgisi var. 3 farklı model olarak geleceği görülen yeni kartın fiyatının ise 3.241 AUD yani Avustralya Doları olacağı anlaşılıyor.

Bu demek oluyor ki kart 2.400 ABD doları gibi bir fiyata denk gelecek. Böyle baktığımız zaman RTX 3090 Ti ekran kartını aratmayacak bir fiyatın söz konusu olacağını anlıyoruz.

Tabii ki şunu da unutmamak lazım ki kart tanıtılmadan önce ortaya çıkan bu fiyatlar, çoğu zaman gerçek fiyatlara göre daha yüksek oluyor.

Gigabyte Radeon RX 6950XT

Aynı durumu RTX 3090 Ti modelinde de gördük. Yeni ekran kartı serisi için resmi fiyatlar açıklanmadan önce sızıntılarda çok daha yüksek fiyatlar karşımıza çıkıyordu.

Benzer durum Gigabyte Radeon RX 6950XT modeli için de geçerli olacak mı bilmiyorum ama artık kartın resmi olarak tanıtılmasını merakla bekliyorum. Zira sadece fiyat faktörüyle değerlendirme yapmamak lazım.

Nvidia, Ti serileriyle atağa geçti. AMD’nin artık bir cevap vermesi lazım. RTX 3090 Ti modeliyle mücadele edecek yeni bir kart görmek isteriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler