Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Ryzen 7 5800X3D için Detaylı Oyun Performansları Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen 7 5800X3D oyun performansı için birkaç hafta önce bir içerik paylaşmıştık. Yeni işlemciyi bir şekilde eline geçirdiğini belirten XanxoGaming, işlemciyi Tomb Raider oyununda test etmiş ve sonuçları paylaşmıştı.

Bu testle beraber bazı farklı oyunlarda da testlerin yapıldığı ama henüz diğer oyunlar için testlerin paylaşmaya hazır olmadığı söylenmişti. İşte şimdi de diğer oyunlar için testler yayınlandı.

AMD Ryzen 7 5800X3D ile Intel Core i9-12900KF Karşı Karşıya

Hala işlemciyi nereden bulduklarını bilemiyoruz ve haliyle bu sonuçlar kesin doğrudur diyemiyoruz ama testlere göre iki önemli işlemci karşı karşıya getirilmiş.

Intel’in son amiral gemilerinden Intel Core i9-12900KF ile AMD Ryzen 7 5800X3D arasında bir oyun performansı kıyaslaması olduğunu görüyoruz.

İki sistemde de RTX 3080 Ti ekran kartı kullandığını belirten XanxoGaming, bu testler doğruysa AMD ile Intel işlemcisinin arasında çok bir fark olmadığını gösteriyor.

Genel olarak testlerin 1080p ve ultra ayarlarda yapıldığını görüyoruz. 720p için de test sonuçları var ama bence 720p seviyesine bakmamıza çok gerek yok. Zaten 1080p karşılığı veriyor gibi duruyor.

Karşılaştırmalar için görselleri hemen üste ekliyor olacağım ama sonuçların genel bir değerlendirmesini de yapalım.

Yukarıda da söylediğim gibi bu sonuçlara göre iki işlemci çok yakın değerleri yakalamış. Intel 209 FPS almışsa, AMD 208 FPS almış gibi gözüküyor. Çok büyük bir farkın oluştuğu oyun göremedim.

Eğer test sonuçları tam anlamıyla gerçeği yansıtıyor ise bu demek oluyor ki iki model arasında daha çok fiyat üzerinden bir savaş olacak. Ama fiyat savaşı yorumunu yapmamız da zor. Zira henüz AMD, işlemciyi pazara sunmadı. Önce bir işlemci çıksın, tam anlamıyla da testleri görelim.

Sonra fiyata göre performans dengesini bir kez daha konuşuyor olacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler