Perşembe, Haziran 27, 2024

Gigabyte RTX 2080 Ti Ekran Kartıları Neler Sunuyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet final sahnesinde bugün Gigabyte RTX 2080 Ti ekran kartı serisi var. Serisi diyorum çünkü firma iki farklı model geliştirerek web sitelerine eklemiş durumda. İçerisinde yer alan teknolojilerin, fan performanslarının ve piyasa satış fiyatlarının tüm detaylarını da bu rehberde sizlerle paylaşacağız.

Gigabyte RTX 2080 Ti WindForce OC 11G

NVIDIA Turing mimarisi ile güçlendirilen yeni seri ekran kartlarının performansları çok yakında web sitemizde sizlerle olacak. Bunun öncesinde tüm üreticilerin geliştirdiği serilere yakından göz atarak neler vaat ettiklerini dile getiriyoruz. Başlıktan da görmüş olduğunuz üzere serinin en baba ekran kartı ile karşı karşıyayız.

RTX 2080 Ti WindForce OC 11G ekran kartı 11 GB GDDR6 belleği ve 356 bit bellek arayüzünün yanı sıra, üç adet WindForce fan teknolojisi ile birlikte geliyor. Bu fanların çalışma prensibini daha önceden duymuş olabilirsiniz. Zira soğutma açısından iki fan normal çalışırken, tek fan ters çalışarak etkili bir soğutma performansı sunuyor.

gigabyte rtx 2080 ti windforce oc ozellikler 002

GIGABYTE RTX 2070 GAMING OC Ekran Karti 004

GIGABYTE RTX 2070 GAMING OC Ekran Karti 002

80 mm boyutlara sahip olan bu fanların altında tam 6 adet kompozit bakır ısı borusu bulunuyor. Yine her zaman alıştığımız gibi, kartın üzerinde bir RGB aydınlatma bulunuyor. Dilerseniz bunu 16.7 milyon renk arasından Gigabyte‘ın özel yazılımını indirerek değiştirebiliyorsunuz.

Biz de yakın zamanda test sistemlerimizde Gigabyte RTX 2080 Ti ekran kartını kullanarak detayları ve FPS sonuçlarını sizlerle paylaşmış olacağız.

gigabyte rtx 2080 ti windforce oc ozellikler

Gigabyte RTX 2080 Ti Gaming OC 11G

Yine WindForce serisinde olduğu gibi, Gaming OC serisinde de 11 GB GDDR6 bellekler bulunuyor. 352 bit bellek arayüzünün yanı sıra, RGB Fusion desteğinden faydalanarak 16.7 milyon renk seçeneğinden istediğiniz aydınlatmaları değiştirebiliyorsunuz.

Bu ekran kartının fan sistemi ise yine WindForce ile aynı. 3 adet fan ile gelen kart, tam 82 mm büyüklüğe sahip. Yine kartın arka plakasını çıkarttığınızda 6 adet bakır ısı borusu olduğunu göreceksiniz.

Eğer ilerleyen zamanlarda her iki karttan birine sahip olur ve SLI yapmak isterseniz yeni NVIDIA‘nın NVLink teknolojisinden faydalanarak iki kartı birleştirebilmeniz mümkün.

gigabyte RTX 2080 Ti Gaming OC

gigabyte RTX 2080 Ti Gaming OC 11G

gigabyte RTX 2080 Ti Gaming OC 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Gigabyte gerçekten bu işi biliyor. Windforce serisine zaten hayranım incelemeyi dört gözle bekliyorum. Dolarda düşerse eğer sistemime almam gereken en önemli önceliğim!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler