Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google 5 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya devi Google, rekor bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Google’ 5 Milyon Dolar ceza ödeyecek.

Dünya’nın en büyük şirketlerinden birisi olan Google, Avrupa Birliği tarafından 5 Milyar Dolar‘lık cezaya çarptırıldı. Google’ın rekabet kurallarının ihlal ettiği iddiasıyla açılan davada, Google’a ceza kesildiği belirtildi.

Google’a dava açılmasının sebebi akıllı telefonlar ile alakalıydı. Google’ın Android‘de Chrome gibi birçok servisinin bulunması, diğer firmalar ile aralarında haksız bir rekabet ortamı oluşturuyordu. 

google 1

AB komisyonu üyesi Margrethe Vestager, Google hakkında kararı açıklamak için bugün saat 14.00’da bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Google’ın Android mobil işletim sistemini rakiplerini engellemek için kullandığı iddiası ile açılan soruşturmada verdiği cezayı açıklamak için basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıdan elde edilen bilgilere göre AB komisyonu, Google’a tam 4.3 Milyar Euro (5 Milyar Dolar) değerinde para cezası kesti. Türk lirasına vurduğumuzda ise cezanın tutarı tam 24 Milyon TL’ye tekamül ediyor.

Davanın haklı veya haksız bir karar aldığı tartışılır. Ancak görünen o ki Google 5 Milyar Dolar‘lık cezayı ödeyecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler