Perşembe, Mart 28, 2024

Google Allo Rehberi Gelişmiş Sohbet Uygulaması

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google‘ın geliştirmiş olduğu yeni sohbet uygulamasını yakından inceleyerek bir rehber hazırlamak istedik. iOS ve Android kullanıcıları için yayınlanan Google Allo rehberine aşağıdaki içerikten detaylı olarak ulaşabilirsiniz.

Google Allo Nedir ?

Öncelik olarak Google Allo rehberine geçiş yapmadan önce bu sohbet uygulamasının ne işe yaradığına değinelim. Google Allo aslında aktivite planlayan, olup biteni takip eden, arkadaşlarınız ve aileniz ile iletişiminizi sağlayan mesajlaşma uygulaması diyebiliriz.

Fakat bir yandan sohbet ederken, bir yandan da yapmak istediğiniz işler ile ilgilenebiliyorsunuz. Mesela akşam yemeği için restoran aramak, uçak bileti bakmak veya bir şeyler içmek için kafe araştırmak gibi. Google‘da tüm bu içerikleri yakından bildiği için, ihtiyaç duyulan tüm detayları ve sohbete ara vermeden devam edebileceğiniz bir mesajlaşma uygulamasını geliştirmiş oldu. Google ekibi bu uygulaması ile WhatsApp ve iMessenger‘a rakip olarak gelecek.

google-allo-ios
Google Plus’da Büyük Heves İle Açıldı

Hatırlayacak olursanız eğer Google Plus ilk çıktığı zamanlarda “Facebook’a rakip geldi, Twitter’ı tahtından edecek” gibi haberler yapılarak büyük bir beklenti içerisine sokulmuştu. Ancak ilerleyen zamanlarda kullanıcıların arayüze alışamadığı, kullanmakta zorluk çektiği ve kişilere kolaylık sağlamadığı gerekçeleri ile popüler olmadı. Sürekli açılan spam profiller ve sitelerin yaptığı paylaşımlar ile yürümeye çalıştı. Ardından görüldü ki, Google Plus tutmayacak.

Şimdi akıllara Google’ın Plus uygulamasında olduğu gibi, Allo‘nun da tutup tutmayacağı konusunu getirdi. İçerik ve grafiklere baktığımızda kullanıcılardan gelen feedback’ler olumlu yönde. Biz de Google Allo‘nun performansını yakından takip ediyoruz.

google-allo-uygulamasi
Siz Kullandıkça, Google Allo Kendini Geliştiriyor

Bugün iOS ve Android kullanıcıları için indirilmeye sunulan Google Allo, akıllı mesaj uygulaması olarak ön plana çıkıyor. Yanıt verme konusunda oldukça basit çalışan Allo, akıllı yanıt sistemi sayesinde tek bir dokunuş ile mesajlara cevap veriyor.

Örnek vermek gerekirse; “yolda mısın ?” sorusu sorulduğunda hızlıca “evet” yanıtı gönderilebiliyor. Tıpkı telefonunuzu birisi aradığında hızlı yanıt özelliği gibi düşünebilirsiniz.

google-allo-android
Emolojiler de Unutulmamış

Sohbet ederken Google günümüz platformlarının kullandığı gif, çıkartma ve emolojileri de dahil etmiş. Kendinizi ifade etmek için isterseniz sohbete emoloji ekleyebilir, metin boyutunu kolayca ayarlayabilirsiniz. Şuanda Google Allo‘da 25’ten fazla özel etiket paketi bulunuyor. Verilen bilgilere göre dünyanın çeşitli yerlerindeki sanatçılar ile Google iş birliği yapmış.

google-allo-sohbet-2
Kişisel Asistanımız da Var

Tıpkı Apple’ın kişisel asistanı olan Siri gibi, Google Allo‘da da bir asistan bulunuyor. Bu asistan ile sohbet ederken, soru sorabiliyor, doğrudan sohbet ederken işlerinizi de yaparak size yardımcı olabiliyor. Aslında asistanın biraz daha geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak başlangıç için ideal.

Bir de şu olay güzel olmuş; bir arkadaşınız ile sohbet ederken, bu sohbete @google yazarak Google Asistan‘ı da konuşmaya dahil edebiliyorsunuz.

google-allo-nedir
Kişisel Asistan Neler Yapabiliyor ?

Google Allo ile birlikte gelen kişisel asistanın yapabildikleri sadece size destek vermek ile kalmadığı gibi, tüm soruların cevaplarını vermek için geliştirilmeye devam ediyor. Şuanda kişisel asistan ile birlikte aşağıdaki tüm işlemleri yapabiliyorsunuz;

❱ Hava durumu, haber, trafik, spor, uçuş ve ekonomi hakkında tüm bilgileri anında size ulaştırabiliyor. Ayrıca önem vermiş olduğunuz bilgileri de “Alert” koyarak günlük güncellemeler halinde size iletmesini sağlayabiliyorsunuz. Üstelik sohbet ederken, 100’den fazla dil arasından istediğiniz bir dile çeviri yaptırabilirsiniz.

❱ Yakınınızdaki mekanları bularak çevrenizdeki iş yerlerini ve mağazaları tespit ediyor. Ayrıca mağaza, banka, eczane ve ATM’leri bile görebiliyorsunuz. Her şeyi geçtim, otopark ve manavları dahi bulmasını isteyebiliyorsunuz.

❱ Arkadaşlarınız ile istediğiniz yerde planlama yaparak her an bilgi alabiliyorsunuz. Bir nevi kurulu saat olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca kısa zaman içerisinde Google Allo‘ya gelecek güncelleme ile OpenTable üzerinden rezervasyon yapma olanağı da verilecek. Google bu konuda yeni servisler eklemeye devam edeceğinin de altını çiziyor.

❱ Google ayrıca güvenlik ve gizlilik konusunda da büyük değişiklikler yapmış. Google Allo uygulamasında tüm sohbetler Transport Layer Security (TLS) adı verilen endüstri standardı ile şifreleniyor. Chrome’da olduğu gibi, Allo’da özel bir (Incognito) modu sunuluyor.

NOT: Google Allo şuanda Türkiye’de aktif olarak çalışmıyor. Kısa süre içerisinde aktif edilecektir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler