Perşembe, Mart 28, 2024

Google Asistan Artık ‘Android Uygumaları’ ile Birlikte Çalışabiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google bugün, Google Asistan sesli komutlarının artık Android uygulamalarıyla çalışabileceğini duyurdu. Asistan özellikli tüm Android telefonlar artık “Hey Google” özelliğini kullanarak Android uygulamalarında açılabilir ve arama yapabilir. Örneğin, artık “Hey Google, Etsy’de battaniye arayın” veya “Hey Google, Selena Gomez’i Snapchat’ta aç” diyebilirsiniz. Google Asistan sesli komutlarını Google Play’de dünya genelinde İngilizce olarak sunulan en iyi 30’dan fazla uygulamayla kullanabilirsiniz.

Buna benzer özellik uzun süredir Apple’ın iOS/iPadOS gibi işletim sistemlerinde entegre olan Siri sesli asistan ile birlikte çalışabiliyor. Onun haricinde üçüncü parti uygulamaları iOS’te kendine ait komut dizisi oluşturarak kullanıcılara bilgi sunabiliyor. En yakın örnekte Getir’i gösterebiliriz; “Siparişim Nerede” komutunu Getir uygulamasının Siri kestirmesine eklediğiniz zaman aktif siparişleriniz ile ilgili detayları Siri ekranında gösterebiliyor.

google asistan android uygulamalari
Google Asistan Artık 'Android Uygumaları' ile Birlikte Çalışabiliyor 2

Artık telefonunuzu Google Asistan ile kullanacaksınız

Artık müzik çalmak, koşuya başlamak, sosyal medyada paylaşım yapmak, yemek sipariş etmek, bir arkadaşınıza ödeme yapmak, bir yolculuğa çıkmak gibi şeyler yapabilirsiniz – liste uzayıp gidiyor – hepsini sadece sesinizle yapabilirsiniz. Google ayrıca özel kısayol ifadeleri oluşturmanıza da izin verir. “Hey Google, ayakkabılarımı Nike Adapt ile sıkılaştır” yerine “Hey Google, bağla” gibi bir kısayol oluşturabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler