Cuma, Mart 29, 2024

Google Asistan’a Anlık ‘Çeviri Modu’ Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır devam eden modern teknoloji vaatlerinden biri ise konuşmaları gerçek zamanlı olarak tercüme edebilmek. Google, bunu Tercüman modu adı verilen bir özellik ile gerçeğe dönüştürüyor. Daha önce Google Home ve Home cihazlarında mevcut olan destek şimdi Google Asistan’ı çalıştıran herhangi bir Android veya iOS telefonunda çalışabilecek durumda.

“Hey Google, İspanyolca konuşmama yardım et” veya “İspanyolca tercümanım ol” deyin. Google, hem ekranda gösterilen hem de sesli okuyan hızlı çevirilerde size yardımcı olacaktır. Google, konuşma boyunca daha hızlı ilerlemenize yardımcı olmak için çevirinin altında birkaç Akıllı Yanıt da sağlayacaktır. Sakin bir ortamdaysanız klavyeyi de kullanabilirsiniz.

Google Assistant interpreter mode on mobile

Bahsi geçen muhteşem özellik bugünden itibaren kullanılabilir durumda. Pixel 4 model cihazda aksamadan çalışan bu muhteşem özellik 44 farklı dilde anlık bir biçimde çeviri sağlayabiliyor. Özelliği sadece Android cihazlarda değil, hem iOS hem de Android cihazlarda özgürce kullanabilirsiniz.

iOS/iPadOS için Google Asistan indir!

Google Asistan’a sahip olan tüm cihazlarda uygulama yerleşik olarak gelmektedir böylelikle herhangi bir üçüncü parti yüklemeniz gerekmez fakat iOS veya iPadOS yüklü bir cihaza sahipseniz ayrı bir uygulama kurmanız gerekiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler