Cumartesi, Nisan 20, 2024

Google Play Filmler’e Dolby Vision HDR Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Play Filmler, dijital filmler satın almanın ve izlemenin iyi bir yoludur, ancak Dolby Vision HDR için uzun süredir desteksiz. Uygulamanın yeni sürümlerinde yer alan kodlara bakıldığı zaman Dolby Vision HDR desteği çok kısa zamanda uygulamaya entegre edilecek.

XDA-Developers ekibinden insanlar, içinde gizlenmiş bazı kod blokları olan Google Play Filmler v4.17.22 sürümüne erişim sağladılar. Kod bloklarına göre, Google Play Filmler  yakında büyük bir ölçüde Dolby Vision HDR içeriğini destekleyecek gibi görünüyor. Desteğin ne zaman ve hangi bölgelere aktif olacağına dair bir bilgi mevcut değil.

SVDGUI 201606 DolbyVision
Google Play Filmler'e Dolby Vision HDR Desteği Geliyor! 2

Google Play Filmler, Dolby’nin tescilli formatını destekleyecek olsaydı, bir süredir mevcut olan HDR10’a ek olarak gelirdi. Dolby Vision tipik olarak, resimden biraz daha dinamik aralıkla biraz daha yüksek tepe parlaklığı sunuyor. Elbette, formattan yararlanabilmek için uyumlu bir TV veya set üstü kutunuzun olması gerekir. Örneğin Nvidia’nın yeni Shield TV’si Dolby Vision HDR’yi destekliyor.

<string name = ”details_dolby_vision”> Dolby Vision </string>
<string name = ”content_description_dolby_vision”> Dolby Vision </string>

Yukarıda ki paragrafta bahsettiğimiz gibi Google’ın bu desteği Play Movies sahiplerine sunmayı planladığı zaman henüz belirli değildir, ancak muhtemelen uyumlu filmlerin ücretsiz olarak Dolby Vision HDR desteğine yükseltileceği  güçlü bir vaat.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler