Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google, Chrome Apps Desteğini Kesiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chrome Apps Tarihe Karışıyor

Dört yıl önce Google, Google Uygulamalar fikrini piyasaya sürdü. Google Uygulamalar sayesinde uygulamaları sanki normal uygulamalar gibi kullanabiliyorduk. Fakat Google son açıklamasında Google Uygulamalar’ın sadece Google Chrome kullanıcılarının %1’i tarafından kullanıldığı gerekçesiyle kapatılacağını duyurdu. 

Google Uygulamalar, Google tarafından Chrome’u bir tarayıcıdan çok uygulamalarla donatılmış bir işletim sistemi gibi olması için yapıldı. Hatta internet bağlantınız olmasa bile Google Uygulamalar’ı kullanabiliyorduk. Yaptığımız değişimler kendi bilgisayarımıza kaydedilip, internete bağlandığımız anda Google ile senkronize oluyordu. Bunların yanı sıra Google Uygulamalar’ı Chrome’dan bağımsız bir standalone uygulaması olarak da kullanma olanağımız vardı. 

2016’ın sonlarına doğru yeni Chrome uygulamaları sadece Chrome OS üzerinden görüntülenecek. Var olan uygulamalar ise 2017’nin yarısına kadar masaüstü uygulaması olarak da kullanılabilecek. 2018’in başlarında ise sadece Chrome OS kullanıcıları Chrome uygulamalarını kullanabilecek. Şu anda bile çoğu Chromebook kullanıcılarının tercih etti Chrome uygulamaları acaba bu kötü gidişatı değiştirebilecek mi? Değiştiremese dahi Google’ın Chrome OS kullanıcılarına yönelik tedbirler alacağı aşikar gözüküyor.

chrome-apps

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler