Perşembe, Nisan 25, 2024

Google, Çift Kameralı Cihazlarda ‘Artırılmış Gerçeklik’ Deneyimini Geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet ve yazılım devi Google, çift kameralı akıllı telefonların daha iyi derinlik bilgileri yakalayabilmesi için artırılmış gerçeklik SDK’sını güncelliyor. Android Police tarafından belirtildiği gibi, Google’ın ARCore özelliklerini dağıtma şekli olan AR için Google Play Hizmetleri uygulamasının en son güncellemesi, artık değişiklik günlüğünde “Desteklenen cihazlarda çift kamera stereo derinliği” ni belirtiyor.

Şimdilik, desteğin her ikisi de 2019’da piyasaya sürülen Google’ın kendi Pixel 4 ve Pixel 4 XL ile sınırlı olacağı aşikar. Google’ın geliştirici sitesindeki uyumlu ARCore cihazlarının listesi, çift kamera desteğinin önümüzdeki haftalarda sunulacağını söylüyor.

Özellikle, bu, her ikisi de çift kameralı 2020 Pixel telefonlar olan Pixel 5 ve 4a 5G’nin faydalarını şimdilik görmeyeceği anlamına geliyor. Bunun nedeni, ikincil kameralarının Pixel 4 ve 4 XL’in telefotoları yerine ultra geniş olması olabilir, bu da daha ayrıntılı derinlik haritalarını nasıl üretebileceklerine dair etkileri olabilir.

Her durumda, Google’ın Pixel kamera lensleri konusundaki kararsızlığının başka bir sonucudur. Şirket uzun zamandır, Pixel 3’teki Super Res Zoom gibi hesaplama özellikleri nedeniyle yalnızca tek bir kameraya ihtiyaç duyduğu konusunda ısrar etti, sonra yine de Pixel 4’e kafa karıştırıcı bir şekilde bir telefoto lens ekledi, sonra geri adım attı ve Pixel 5’te bir ultra geniş lens ile değiştirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler