Cuma, Mart 29, 2024

Android 12 Hakkında Yeni Görüntüler Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün, Google Pixel akıllı telefonlar için Android 12‘nin ilk Geliştirici Önizlemesini yayınladı ve önümüzdeki büyük Android güncellemesinin nasıl görüneceğine daha yakından bakmamız için olanak sağlandı. Google, Android 12 Geliştirici Önizlemesi 1‘e birçok heyecan verici yeni özellik ekledi, ancak Google’ın bu güncellemede deneyimlememizi istemediği birçok şey var. Ancak XDA-Developers sayesinde, her ikisi de hali hazırda ilk Geliştirici Önizleme yapısında gizlenmiş olan yenilenmiş kilit ekranına ve yeni bildirim arayüzüne daha yakından baktık.

Yeni bildirim kullanıcı arayüzünden bahsedecek olursak, Android 12 güncellemesi, arka planı açık bej renkli olacak bildirim paneli için yeni bir kullanıcı arayüzü içerecek. Bildirimler paneli, mevcut kullanıcı arayüzünün şeffaf arka planına karşı opak olacak ve kamera ve mikrofon için gizlilik göstergeleri ve tarih ve saatin konumunu değiştirebilme özelliği, bildirimlerde yuvarlak köşeler içerecektir.

Early Android 12 Mockup 2 473x1024 1 416x900 1

Bildirimler paneline geri dönersek, arka plan rengi duvar kağıdınızın rengine uygun olabilir. XDA ayrıca mevcut ince çubuğa göre daha kalın bir parlaklık çubuğu gördüğünü aktardı. Ancak, bu MIUI kullanıcılarının zaten aşina olduğu bir tasarım anlayışı – yeni kalınlık çubuğu MIUI’de bulduğunuzla aynı görünüyor.

Android 12 ile birlikte iOS 14 sürümü ile iPhone kullanıcılarının hayatına giren bildirim noktaları da Android kullanıcılarına geliyor. İnternet devi Google, tıpkı Apple gibi kullanıcı gizliliğini yakından ilgilendiren bazı simgeleri Android 12 sürümüne getiriyor:

  • Mikrofonunuz Kullanılıyor için Sarı İkaz: Eğer mikrofonunuz herhangi bir uygulama/web sitesi ya da bir kod parçacığı tarafından kullanım için aktif edilirse ve siz Android arayüzünde gezinmekteyseniz sarı renkli ikaz noktası ekranın en üst kısmında sizi bekliyor olacak.
  • Kameranız Kullanılıyor için Yeşil İkaz: Eğer kameranız bir uygulama/web sitesi ya da kod parçacağı tarafından kullanım için aktif edilirse yine aynı şekilde ekranın üst kısmında yeşil nokta ya da bar aktif olacak.

Kilit Ekranı Yenileniyor!

Lockscreen
Android 12 Hakkında Yeni Görüntüler Sızdırıldı! 3

Her Zaman Açık Ekran, kilit ekranı ve bildirim düzenleri yenileniyor. Kilit ekranında fark edeceğiniz değişikliklerden biri ise dijital saatin görünümünün değişmesidir – saatler artık dakikaların üzerindedir. Bir Bakışta widget’ı artık sol üst köşede yer alacak. Widget’ın altında, Her Zaman Açık Ekranda bildirim simgelerini de bulacaksınız.

Daha önce belirtildiği gibi, bu değişiklikler Android 12 Developer Preview 1’de henüz aktif değil ancak gizli durumda. Bunun arkasındaki nedenlerden biri, bunların beta test edicileriyle test edilmeye hazır olmaması olabilir. Durum ne olursa olsun, bu özelliklerin ve değişikliklerin gizli olması bize Google’ın tüm bu değişiklikleri Android 12’nin son sürümüne ekleyeceğine inanmak için güçlü bir neden veriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler