Cuma, Mart 29, 2024

Aman Aman Kim Geliyor: Android 12 Hakkında Yeni Sızıntılar!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde internet devi Google’ın mobil işletim sistemi Android’in 12. sürümü ile ilgili bir takım görsel sızıntıları paylaşmıştık. Apple’ın işletim sistemi sürümlerinden iOS 14’e oldukça benzer izleyen taşıyan Android 12 hakkında yeni bilgilerde internete sızmaya başladı. Görünen o ki yeni sürümde kullanıcıların istediği bir çok şey entegre edilmiş olacak.

XDA-Developers, yaklaşan bazı Android 12 özelliklerini sızdırmayı başardı ve yaptıkları son yayınlarında, Google’ın üzerinde çalıştığı ve yaklaşan Android 12 betalarında görünebilecek üç küçük özelliği ortaya çıkardılar.

1. Akıllı Otomatik Döndürme

Birincisi, otomatik döndürme özelliğine AI (Yapay Zeka) eklemesinin gelmesidir, böylece ekran döndürmeyi açık unutsanız bile yanlış zamanda dönme işlemi gerçekleşmez. Bildirildiğine göre, yeni yapay zeka entegrasyonunda telefon, çevirme işlemini gerçekleştirmeden önce cihazı döndürmek istediğinizden emin olmak için önce başınızın konumunu kontrol etmek için özçekim kameranızı kullanabilecek ve böylelikle kararını verebilecek.

2. Oyun Modu

Google’ın, yeniden başlatma sırasında “oyun modunu yönetme ve verileri kalıcı hale getirme” dahil oyunla ilgili özellikleri yönetecek yeni bir “GameManager hizmeti” üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Ayrıntılar henüz net değil, ancak bu, birçok OEM markanın hali hazırda Android telefonlarına eklediği Oyun Modunun yerleşik uygulama haline dönmesi olabilir ve bu da cihazları performans için optimize eder.

Bildirilenlere göre Google, kullanıcıların cihazlarına bağladıkları oyun kolu gibi diğer aksesuarların pil seviyelerini görmelerini sağlayan bir Bluetooth API’ı üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bu bağlamda bağladığınız çoğu aksesuarın şarj durumu azaldığı zaman size tıpkı iOS 14’teki gibi bir bildirim düşecek.

3. Parlaklığı Azaltma

Google’ın, önceden “Parlak Renkleri Azalt” olarak adlandırılan ancak şimdi yalnızca “Parlaklığı Azalt” adlı yeni bir erişilebilirlik özelliği ekliyor. Hızlı Ayarlar kutucuğu olarak mevcut olan özellik, görme konusunda sıkıntıları olan kişilere yardımcı olacak. Bu özellik, yakında beklenen Android 12 geliştirici betalarında görünebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler