Cuma, Nisan 26, 2024

Android 12’ye Ait Görseller Sızdırıldı: Tasarımda Devrim!

Paylaş

silkroad gaminggentr

XDA-Developers ve AndroidPolice tarafından elde ettiğimiz kaynaklara dayanarak, Android 12 sürümünün neye benzeyeceğinin bir önizlemesi olan bir kaç kendinden emin ekran görüntüleri elde ettik. Yeni düz ama katmanlı tasarım Apple’ın işletim sistemi iOS’u çok fazla andırıyor.

Early Android 12 Mockup 2
Android 12'ye Ait Görseller Sızdırıldı: Tasarımda Devrim! 5

Tasarıma baktığımız zaman diğer sürümlere göre daha az şeffaf alanlar, daha fazla beyaz alanlar ve daha yuvarlak köşeler kullanıldığı rahatça görülüyor ve daha ferah renkler tercih edildiği göze çarpıyor.

Android 12 ayrıca, kullanıcıların bir uygulamanın mikrofonunuzu, kameranızı veya konumunuzu ekran göstergeleri aracılığıyla ne zaman kullandığını bilmelerine olanak tanıyan iOS 14’e benzer yeni gizlilik göstergeleri içeriyor gibi görünüyor.

Android 12 ile birlikte, örneğin kamera ve mikrofon için belirli simgeler kullanarak bilgilere ayrıntılı olarak erişmeyi kolaylaştırıyor gibi görünüyor. AndroidPOlice, gizlilik seçeneklerinin daha erişilebilir ve daha az kafa karıştırıcı olacak şekilde düzenlendiğini öne sürüyor.

Ekran görüntüleri ayrıca, “son mesajları, cevapsız aramaları veya aktivite durumlarını” gösteren yeni bir “konuşmalar” widget’ını gösteriyor ve Facebook gibi diğer mesajlaşma uygulamalarıyla entegrasyona sahip olabileceğininde sinyallerini veriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler