Cumartesi, Nisan 27, 2024

Google Pixel Telefonlara Solunum Hızı Ölçme Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın kendi adını taşıyan Google Pixel telefonları için yeni bazı planları var. Telefonun içerisinde yer alan Fit uygulamasını temel alan yeni bir güncelleme sunan firma, solunum hızını ve nabzı ölçebilecek.

Üstelik bu işlemi yapmak için öyle bileklik ya da ek bir aksesuar ihtiyacı da olmayacak. Tek ihtiyaç Pixel bir akıllı telefon.

Google Pixel solunum hızını nasıl ölçecek?

Bu zamana kadar gelen birçok telefonda nabız ölçme özelliği olduğunu hatırlıyorum. Bir dönem flaş ışığının üzerine parmağınızı koyarak bile bu işlemi yapabiliyordunuz. Fakat bileklikler geldi ve optik sensörler devreye girdi. Haliyle zaman içerisinde sistem değişti. Telefonlarda nabız ölçme özelliğini çok görmez olduk. Takdir edersiniz ki akıllı bilekliklerdeki optik sensörler sayesinde daha doğru veriler veriyor.

Buna rağmen Google, telefonlarına böyle bir özellik ekliyor. Kullanıcıların tek yapması gereken ise arka kameraya parmaklarını bastırmak ve ölçümü beklemek.

Parmak ucunuzdaki kanda nasıl bir renk değişimi olduğuna bakılarak nabız hızının belli oluyor. Ne kadar doğru sonuçlar alınır derseniz hiç emin değilim. Doğruluk oranının çok yüksek olmadığını biliyoruz.

Google Pixel

Biraz daha farklı olan kısım ise solunum hızı ölçme. Bunu daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama yine geçmişte birkaç cihazda bu sistem kullanılmıştı. Google Pixel telefonlarda da işlem basit olacak.

Yapılması gereken telefonun ön kamerasını göğüs ve baş kısmınızı alacak şekilde tutmak ve standart nefes almak. Yeni güncelleme sonrasında telefon solunum hızınızı ölçebilecek. Sağlık verileri olarak depolanabilecek olan bu verilerin ne kadar doğru olacağı ise tartışılır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler