Perşembe, Nisan 25, 2024

Büyük Ekranı Küçülten Özellik: Android 12 ile “Tek El Modu” Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda internet devi Google’a ait işletim sistemi Android’in yeni sürümü Android 12 hakkında bir çok şey öğrenmeye başladık, yazılımın lansman tarihine yaklaştıkça da çok fazla şey öğreneceğimizden eminim lakin bugün internete sızdırılan bir bilgi Android 12’nin ne kadar da büyük bir güncelleme olacağını kanıtlıyor.

XDA-Developers ekibi tarafından yayımlanan bir makalede, Google’ın Android 12 Snow Cone için AOSP’ye gönderilecek yerel bir tek elli mod üzerinde çalıştığını öğrendi.

Kullanıcıların, ekranın aksi halde çok büyük veya uzun olması durumunda tek elle bir kullanıcı arayüzünün en uç noktalarına ulaşmasına yardımcı olan özellik, büyük Android işletim sistemli cep telefonlarında yaygın olarak uygulanmış durumda, ancak yerel bir Android sürümü, daha küçük şirketlerin bu özelliği uygulamasına izin verecektir.

android 12
Büyük Ekranı Küçülten Özellik: Android 12 ile "Tek El Modu" Geliyor! 2

Google’ın AOSP sürümünün neye benzeyeceği şu an için net değil, ancak kendi uygulamasına benzer olması bekleniyor, bu da ekranı %40 oranında cihazın bir köşesine küçültüyor. Büyük olasılıkla, ekranın altındaki gezinme düğmelerini kaydırmak gibi bir hareketle etkinleştirilecektir.

Google’ın, tüm Android yapılandırmaları için tam destekle, doğru şekilde yapmak istedikleri için özelliği uygulamak için zaman ayırdığı bildirildi. Bu aynı zamanda, Google’ın Android 12 Snow Cone için işi zamanında bitirememesi durumunda özelliğin bir sürüm sonraki Android 13’e kayabileceği anlamına da geliyor.

AOSP Nedir?

Kısa adı ile AOSP, açılımı ile Android Open Source Project; internet devi Google’ın başka geliştiriciler ile açık olarak paylaşmakta olduğu projelerine verilen isimdir. Android’in ana halidir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler