Cumartesi, Nisan 27, 2024

Samsung Galaxy Tab A9+ Android 14 Güncellemesi Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung birkaç yıl önceye kadar güncelleme konusunda en büyük rakibi olan Apple’ın gerisinde kalıyordu. Kullanıcılar Android tarafında bir cihaz tercih etmemelerinin sebebini güncelleme ömrünün çok az olmasına bağlıyordu.

Samsung ve diğer bazı üreticiler kullanıcıların bu şikayetlerine kulak vererek güncelleme konusunda ciddi geliştirmeler yaptılar. Öyle ki artık Apple gölgede kalır vaziyete geldi. Çünkü Samsung ve Google (Pixel serisi telefonlar özelinde) 8 yıla varan güncelleme sözü vermeye başladı.

Bununla birlikte son birkaç aydır Android tarafındaki tablet ve telefonların güncellenme haberlerini sizler ile buluşturuyorduk. Bu haberler arasına bir yenisi daha ekleniyor ve Samsung popüler tablet modeli olan Galaxy Tab A9+ adlı modeline Android 14 tabanlı One UI 6.0 güncellemesini dağıtmaya başlıyor.

guncelleme jpg

Samsung Galaxy Tab A9+ İçin Android 14 Güncellemesi Resmen Yayımlandı!

Geçtiğimiz sonbaharda kullanıcılar ile buluşan Galaxy Tab A9+, kutudan Android 13 ve One UI 5.1.1 yüklü bir şekilde çıkmıştı. Satışa sunulduktan yaklaşık altı ay sonra da ilk büyük güncellemesini aldı.

Galaxy Tab A9+ için sunulan Android 14 tabanlı One UI 6.0, beraberinde 2023 Aralık güvenlik yamasını da getiriyor. Bunula birlikte işbu güncellemenin toplam boyutu da yaklaşık 5 GB kadar. Eğer cihazınızda yeterli alan yoksa güncellemeyi yapabilmek için bir miktar alana ihtiyacınız olacak.

Galaxy Tab A9+ için sunulan güncelleme ne yazık ki her ülke için aynı anda yayımlanmıyor. Eğer henüz güncelleme size ulaşmadıysa bunun için endişelenmenize gerek yok. İşbu güncelleme bir süre sonra sizle de buluşacaktır.

Güncellemenin sizin için de sunulup sunulmadığını kontrol etmek istiyorsanız eğer ayarları açıp en alt kısımda bulunan “yazılım güncellemesi” kısmından bunu kontrol edebilirsiniz.

galaxy tab a9

Android 14 Tabanlı One UI 6.0 Neler Sunuyor? 

Android 14 tabanlı One UI 6.0; kamera uygulamasında arayüz değişiklikleri, galeri uygulamasında kırpılan görselleri çıkartma olarak kaydedebilme, video ve fotoğraf düzenleyicisine eklenen yeni araçlar, widgetlar için bazı geliştirmeler, bazı Bixby geliştirmeleri, yeni hızlı yönetim paneli, bildirimler için yeni görünümler, özelleştirilebilir kilit ekranı, iki elle sürükle bırak özelliği, tabletler için harici ekran olmaksızın Samsung DeX desteği ve yeni emojiler içeriyor.

Samsung Galaxy Tab A9+ Teknik Özellikleri Nelerdir?

  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 695
  • Ekran: 1920 x 1200 piksel, 11 inç, LCD, 90 Hz
  • RAM: 4 GB / 8 GB
  • Depolama: 64 GB / 128 GB (Micro SD kart ile 1 TB’a kadar genişletilebilir.)
  • Batarya: 7040 mAh, 15W
  • Bağlantılar: Wifi 5, Bluetooth 5.1, GPS
  • Çıkış Yılı: 2023
  • Çıkış Yaptığı İşletim Sistemi: Android 13 / One UI 5.1
Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler