Cuma, Nisan 19, 2024

Google, Corona virüsü için SOS Alerts sistemini kullanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Corona virüsü vakaları dünyanın daha fazla ülkesinde görülmeye devam ederken, Google, salgın hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen insanlar için arama sonuçlarının üstüne resmi güvenlik tavsiyeleri ve diğer ilgili bilgileri ekledi.

Google, Dünya Sağlık Örgütü‘nün (WHO) Corona virüsü salgınını uluslararası bir halk sağlığı acil durumu ilan etmesinin ardından, önemli ve güvenilir bilgileri Google Arama‘da daha erişilebilir hale getirme süreci başladı. Bu süreç, insan kaynaklı veya doğal bir krizle başa çıkmaya yardımcı olmak için şirket tarafından 2017 yılında başlatılan bir sistem olan SOS Alerts tarafından desteklenecek.

images 1Yani artık Google‘a Corona virüsü ile ilgili bilgileri aramak için giderseniz, sayfanın üstünde WHO‘nun en son tweetlerini ve ardından kuruluşun mevcut durumuyla ilgili genel bir bilgi sunan bağlantıları bulacaksınız.Bunun dışında, DSÖ’den Corona virüsünü içeren bir dizi hastalığa maruz kalmanın ve bulaşmasının nasıl engelleneceği ile ilgili ek materyale bağlantı içeren yararlı güvenlik ipuçlarının bir açılır listesini de bulabileceksiniz.

Sosyal medyada ve diğer çevrimiçi kanallarda çok sayıda yanlış bilgilendirme yapıldığından, Google’ın güvenilir bilgi bağlantılarını vurgulama çabası ilgili kişilerin hızlı gelişen durumun üstünde kalmasına yardımcı olacak. Corona virüsü salgını ile bağlantılı resmi istatistikleri kullanan diğer faydalı kaynaklar arasında Maryland’deki John Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi’nden bir çevrimiçi izleyici de durumu kontrol etmekte.

Google’ın SOS Alerts sistemini belirli bir olay için kullanıp kullanmayacağına dair kararı, hükümetlerden ve diğer yetkili kuruluşlardan doğrulanmış içeriğin bulunup bulunmaması ve krizin zemindeki etkisi gibi bir dizi faktöre bağlı tabii ki. Google, virüsle başa çıkma çabalarına yardımcı olması için Çin Kızıl Haçı’na 250.000 dolar bağışladığını söylemişti.

“Bugün Corona virüsü hakkındaki kaynakları kolayca erişilebilir kılmak için Dünya Sağlık Örgütü ile SOS Alert‘i başlattık. Kullanıcılar Google‘da ilgili bilgileri aradığında Dünya Sağlık Örgütü‘nün güvenlik ipuçlarına, bilgilere, kaynaklara ve Twitter güncellemelerine doğrudan erişimle sonuçlar sayfasındaki uyarıları bulacaklar.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler