Pazartesi, Eylül 9, 2024

Android’e Yapay Zeka Müjdesi Google Gemini’den!

Google Asistan’ın gelişmiş özellikleriyle yarışan Gemini, türlü yeniliklerle her gün adeta büyüyor. Google Gemini, mobil telefonlarımızda işlemleri gerçekleştirmek için asistandan destek alıyor.

Paylaş

Artık “Yapay Zeka” dediğimizde akan sular şöyle bir duruyor. Her yeni güne uyanırken teknolojinin bugünkü sürprizi ne olacak diye düşünüp duruyoruz. Yapay zeka dünyasına bugünün hediyesi Google Gemini’den geldi!

Google Asistan’ın gelişmiş özellikleriyle yarışan Gemini, türlü yeniliklerle her gün adeta büyüyor. Google Gemini, mobil telefonlarımızda işlemleri gerçekleştirmek için asistandan destek alıyor.

Google, Gemini’ye güvenip artık sırtını daha güçlü kılmaya çalışırken yapay zeka modeli için birbirinden ilgi çekici özellikleri de gün yüzüne çıkardı.

Gemini SS.width 1300 - PC Hocası

Google Gemini, Asistan’dan Bağımsız Hale Geliyor!

Google Gemini, ortaya çıktığı ilk günden beri hız kesmeden gelişmeye ve dönüşmeye devam ediyor. Her ne kadar gelişim gösterse de ilk bakışta Gemini’nin, Google Asistan’ın yerini alması mümkün görünmüyordu.

Hatta bugün Gemini kullandığımızda bu durumun kanıtını da görüyorduk. Bugün, Android telefonlarımızda Gemini’yi varsayılan asistan olarak ayarladığımızda bazı komutları Google Asistan yardımıyla açmak zorunda kalıyoruz. Bu durum bizler için kullanımı zorlaştırdığı gibi arayüzde de yavaşlıklamalara neden oluyor.

Google Gemini’nin yapay zeka atağıyla yaşadığımız problemler geride kalacak gibi görünüyor. Gemini Google Uçuş, Oteller, YouTube, Music, Workspace ve Haritalar gibi uzantılar için kendine ait özel bir kişiselleştirme sağladı.

BENZER:  Felçli Hastalar İçin Yardımcı Robotlar Geliştirildi

Gücünü yapay zekadan alan Google Gemini, yakın zamanda asistandan ödün alarak kısmi zamanlı sağladığı eklentileri kendi bünyesinde sunabilecek. Bu sayede Gemini’nin kullanıcı deneyimini sorunsuz kılmak için bir desteğe ihtiyacı kalmayacak.

google gemini egirisim 696x392 1 - PC Hocası

Google Gemini’nin Gelecek Güçleri

Google beta sürüm kodları üzerine inceleme gerçekleştiren uzmanlara göre Gemini, pek çok gelişmiş uzantı üzerine çalışıyor.

Yeni Gemini uzantısında Google Home ve telefon uygulaması da gelişmiş uzantılar içerisinde bulunacak. Bu özellik, yapay zekadan destek alan sohbet robotunun Google hesabınıza entegre edilmiş akıllı ev cihazlarının kontrol edilmesini sağlayacak.

Ayrıca telefonda uygulama açma, fotoğraf çekme, ses ayarlama gibi komutları da gerçekleştirebilecek. Bu özellikleriyle Google Asistan, yerini yavaş yavaş yapay zeka incisi Google Gemini’ye bırakacak gibi görünüyor. Biz de iki algoritmanın yarışını izliyor, geleceğe damga vuracak yapay zeka gelişmelerinin ne olacağını merakla bekliyoruz.

silkroadgaminggentr
Elif Aksüt
Elif Aksüt
Yazar, okur, üretir, paylaşır ve öğretir🌺

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler