Cuma, Nisan 26, 2024

Google Gizlilik Gösterge Panelini Yeniden Tasarlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google dün yayınladığı bir yazıyla birlikte Google Gizlilik Gösterge Panelini daha kolay bir erişim için yeniden tasarladığını belirtti.

Google, yakında kullanıcıların bakabileceği gizlilik ve güvenlik gösterge panelinde tasarım değişiklikleri yapacak ve bu sayede Google ürünlerinin verilerinin depolandığı paneli kullanıcılara daha dokunmatik ekran dostu ve daha açık bir hale getirecek.

2009 yılından beri sadece ufak değişikliler yapılan Google Gizlilik sayfası, kuruluş amacı olarak Google’ın sizin hakkınızda neler bildiğini öğrenmenizi sağlamaktır. Dün Google Blog üzerinde yayınlanan yazıda yapılacak güncellemenin neden yapılacağını ve ne gibi amaçları ele aldığı belirtildi.

Kullanıcı Dostluğu ve Kolay Erişim

Güncellemenin en önemli notlarının başında her cihazda kullanıcı dostu olarak çalışması için dokunmatik ekran uyumlu bir görünüm kazandırılması geliyor. Bunun yanı sıra kullanılan her Google ürünüyle Google sizi ne şekilde tanıyor ve size nasıl yardımcı oluyor bunu daha kolay bir şekilde görebiliyorsunuz. Ek olarak hesabınızdaki içeriği başka bir hizmette veya hesapta kullanmak için indirmeniz gerektiğinde bunu daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Google Gizlilik Panelinde Google üzerinde bizi biz yapan her veriyi takip edebilmekteyiz. Bu kontrol panelinde Hesabım ve Etkinliğim gibi araçlar bulunmaktadır. Eğer bu araçları daha önce kullanmadıysanız hesap güvenliğiniz ya da gizliliğiniz için kullanmanızı kesinlikle öneririm.

google gizlilik gosterge panelini yeniden tasarliyor makale ici

Yazı içerisinde paylaşılan resmen dayanarak yeni gelen güncellemenin de materyal arayüz ile kullanıcı dostu bir şekilde olacağını görebiliyorum. Google, değişikliklerin henüz ne zaman başlayacağını söylemese de “önümüzdeki günlerde” gerçekleşeceğini tahmin ediyorum.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler