Çarşamba, Mayıs 8, 2024

İngiltere İnternet Hızını 1gb/ps’ye Taşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye şartlarındaki internet hızının ortalamasının 8mb/ps olduğunu biliyoruz zaten. Yani Türkiye’deki intenet hızının ortalaması yaşadığımız zamana oranla düşük ve genelimiz bu internet hızını kullanıyor. Türkiye’de 8mb/ps’den sonra gelen en yaygın kullanılan internet hızları ise 4mb/ps ve 16mb/ps olarak sıralanıyor. Farklı ülkeler ise hız ortalaması çok daha yüksek. İngiltere ise zaten bir çok bölgesinde fiber optik kablolar ile internet bağlantısını sağlıyor ve bundan yararlanarak internet bağlantısını 1gb/ps’ye taşımaya hazırlanıyor.

Speed Test Raporları Yayınlandı

Dünya genelinde en yaygın olarak kullanılan internet hızı ölçme uygulaması olan Speedtest.net‘in yayımladığı rapora göre Dünya’da kullanılan en hızlı internet bağlantısı ortalamasına Singapur 156mb/ps hızla sahip, 140mb/ps ile Hong Kong ise olmuş. Bu iki ülkeyi Güney Kore 125mb/ps ile takip ediyor. Türkiye ise bu listenin 84’üncü sırasında 14.50mb/ps hızla yer alıyor.

Başlıksız 1 1

Açıkçası ben yaklaşık 60mb/ps’lik bir internete sahibim ve Türkiye’de 100mb/ps’lik bir hızın ortalama haline geçmesini isterim. Umarım yakın zamanda biz de yüksek hızlara AKK veya herhangi bir problemle uğraşmadan uygun ücretlerle geçebiliriz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler