Cuma, Nisan 26, 2024

Google Haritalar, 15. Yaşını Yeni Özellikler ile Kutluyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Haritalar 15 yaşını dolduruyor ve kutlamak için Google, birazcık yeniden tasarlanmış bir uygulama ve birkaç yeni özellikle birlikte hizmet için kullanıcılara yeni bir logo sunuyor. Doğum günün kutlu olsun Google Maps!

Google Haritaların, 15. yaş kutlamalarına baktığımız zaman, şirketi bu genç için daha modern bir logo hediye ettiğini kolaylıkla görebiliyoruz. Google tasarım anlayışını sade bir dil ile öne çıkaran Google, logo üzerinde Mavi, Yeşil, Sarı ve Kırmızı renkleri bir harita işaretleme ikonuna giydirmiş ve gayet şık duruyor.

Google Haritalar uygulamasının kendisi de altta iki sekme eklenmiş olarak küçük bir değişiklik yapıyor: güncelleme “katkıda bulun” ve “güncellemeler” sekmeleri ekliyor ve “sizin için” sekmesini daha odaklı bir “kaydedilmiş” sekmeyle değiştiriyor.

Yeniden tasarımın ardında yatan motivasyon, Google’ın Haritalar’a eklediği, kullanıcı tarafından gönderilen içeriğe artan odaklanma ve diğer kullanıcıları takip etme yeteneği gibi daha yeni işlevlerden kaynaklanmaktadır. Yeni sekmelerle, bu özelliklerin daha fazlası, bir yan menüde derinlere gömülmek yerine kullanıcılar için öne ve merkeze yerleştirilmiş durumda.

ezgif.com webp to jpg 11
Google Haritalar, 15. Yaşını Yeni Özellikler ile Kutluyor! 3

Google ayrıca Mart ayına kadar gelmeyecek olsa da Haritalar’a birkaç yeni özellik duyuruyor. Birincisi toplu taşıma için kitle kaynaklı bilgi artışıdır. 

Toplu taşıma araçları için güncelleme gelecek

Daha önce, Google Haritalar size yalnızca bir trenin veya otobüsün kalabalık olup olmadığını söyleyebiliyordu, ancak yeni güncelleme kullanıcıların sıcaklık, tekerlekli sandalye erişilebilirliği veya yalnızca kadın arabası veya araçta güvenlik gibi diğer ayrıntıları göndermesine izin veriyor.

Google beyciğimizin yapacağı güncelleme ülkemiz içerisinde uygulanır mı bilemiyorum.

Diğer güncelleme, şu anda mevcut olan tam teşekküllü 3D adım adım navigasyon moduna geçmeden hedefinizin yerini gösterecek daha hafif bir mod elde eden Google’ın artırılmış gerçeklik Canlı Görüntüleme özelliğine geliyor.

ezgif.com webp to jpg 12
Google Haritalar, 15. Yaşını Yeni Özellikler ile Kutluyor! 4

Yeni simge ve sekme arayüzü bugün hem iOS hem de Android cihazlarda kullanıma sunulacak; yeni toplu taşıma bilgileri ve Canlı Görüntüleme modu gelecek ay yapılacak bir güncelleme ile gelecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler