Perşembe, Mart 28, 2024

Google HTC’yi Satın Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji devi Google, HTC’yi satın aldı. Telefon alanında elini güçlendirmek isteyen Google, HTC’yi bünyesine kattı.

Geçtiğimiz yıl HTC’yi satın alacağını duyuran Google, lafının arkasında durarak HTC’yi satın aldı. Google, HTC’yi satın aldığını Google Blog üzerinden resmi olarak açıkladı. Peki bunu ne için yaptı? HTC’ye ne kadar para ödedi? Gelin haberin detaylarına hep birlikte inelim.

google htc 1 e1517358121438

Dünya’nın en büyük şirketlerinden birisi olan Google, mobil alanda elini güçlendirmek için HTC’yi satın alacağını belirtmişti. Aslında daha önceden Google Pixel serisi telefonlarının üretimini HTC’ye yaptıran Google, artık üretimi tamamıyla eline aldı.

Ülkemizde “hatice” diye anılan HTC’nin mobil kısmı Google’a satıldı. HTC ise VR ürünleri arasındaki rekabeti kaybetmemek adına kendi markası altında mobil cihazlar üretmeye devam edeceğini açıkladı.

Google ve HTC arasında antlaşmalar sağlandı ve belirlenen miktara HTC’nin mobil kısmı Google’a satıldı. Merak edilen kısım ise Google’ın HTC’ye ne kadar ödediği… Google HTC’nin mobil kısmını satın almak için 1.1 milyar dolar para ödedi.

google htc 2

Google’ın donanım bölümü yöneticisi Rick Osterloh ise konu hakkında şu sözleri söyledi:

“Google olarak en iyi yapay zeka, yazılım ve donanımını bir araya getiriyoruz. Yeni teknolojilerimiz sayesinde dünyadaki insanlara kökten yararlı deneyimler sunuyoruz. Bu misyonumuz doğrultusunda yeni takım arkadaşlarımızla çalışmaya başlıyoruz.”

Google mobil cihazlarını geliştirmek ve daha iyi modeller üretmek adına büyük bir adım attı. HTC’nin mobil kısmını satın alarak gücüne güç katan Google, sizce mobil platformdaki başarısını arttırabilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

  1. İyi olmuş. Umarım pazarlamadaki bütün personeli işten çıkarırlar. Böylece HTC adil bir düzen ile satışa daha güçlü olarak çıkar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler