Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Kabul Etti: Pixel 6 Ailesi 30W’da Şarj Olmuyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kaliforniya merkezli internet devlerinden Google‘un yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonları Pixel 6 ve Pixel 6 Pro‘yu test eden birçok kişi, akıllı telefonların sunduğu performanstan büyük ölçüde etkilendiler ancak birçok kullanıcı yeni nesil Pixel 6 serisinin şarj hızları konusunda hayal kırıklarına uğradılar.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda, yapılan testler sonucunda Pixel 6 ailesinin 30W’ta şarj olmadıklarını, şarj hızlarının beklenilenden oldukça yavaş olduğuna dair raporlar hakkında bir makale yayınlamıştık ve şimdi ise şirket, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinin 30W’da şarj olmadığını resmi olarak kabul etti.

google pixel 6 pro
Google Kabul Etti: Pixel 6 Ailesi 30W'da Şarj Olmuyor 2

Google, bir destek sayfasında Pixel 6 ve Pixel 6 Pro akıllı telefonlarında şarjın ne kadar hızlı çalıştığına dair bir açıklama yaptı. Şirkete göre Pixel 6 ailesi Google’ın 30W’lık USB-C Şarj Adaptörü ile yaklaşık 30 dakikalık bir şarj süresinde yüzde 50’ye kadar batarya oranı sunuyor. Pil seviyesinin yüzde 0’dan yüzde 80 oranına çıkması, cihaz kullanımına ve sıcaklığa göre yaklaşık bir saat sürebilir. İnternet devi şirket aynı zamanda Pixel 6’nın 21W’a kadar, Pixel 6 Pro’nun ise 23W’a kadar şarj edebileceğini onaylıyor.

Google aynı zamanda, pilin ömrünü uzatmak için pil dolmaya yaklaştıkça şarj gücünün kademeli olarak azaltıldığını da not ediyor. 5000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan Pixel 6 Pro’nun pilinin yüzde 0 oranından yüzde 100 oranına çıkması yaklaşık olarak 110 dakika sürüyor. Bu arada mevzubahis istatistiklerin kablolu şarj hızları olduğunu belirtmemizde fayda var.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler