Perşembe, Mart 28, 2024

Google Pixel 3a ve Pixel 3a XL Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günlerdir sızıntıları paylaşılan Google’ın uygun fiyat etiketine sahip iki yeni Pixel modeli Pixel 3a ve Pixel 3a XL, dün gerçekleşen Google I / O 2019 etkniliği kapsamında tanıtıldı.

Pixel 3a Teknik Özellikleri

5.6 inç büyüklüğünde 2220 x 1080 piksel çözünürlük sunan FULL HD + bir ekran ile beraber gelen bu model gücünü Qualcomm’un Snapdragon 670 yonga setinden alıyor. RAM ve depolama alanına bakıldığında ise 4GB RAM ve 64GB  dahili depolama alanına sahip olan cihaz, 3.5mm jack girişine de sahip olacak.

Akıllı telefonun arka kısmına bakıldığında ise 12MP çözünürlüğünde f/1.8 diyafram açıklığına sahip ana kameranın bulunduğu görülürken, ön tarafına bakıldığında ise 8MP çözünürlüğe sahip f/2.0 diyafram açıklığında bir adet selfie kamerası olduğu gözüküyor. Ayrıca akıllı telefonun arka kısmının tam ortasında parmak izi sensörü yer alıyor.

 

Kutudan Android 9.0 Pie işletim sistemi ile çıkacak olsa da önümüzdeki 3 yıllık dönemde gelecek olan tüm güncellemeleri alacak olan Pixel 3a, 3000mAh kapasiteli bir bataryadan beslenecek.

Pixel 3a XL Teknik Özellikleri

Pixel 3a modeline nazaran biraz daha büyük bir ekrana yani 6 inç büyüklüğünde bir ekran ile beraber gelen Pixel 3a XL modelinin ortaya çıkan sızıntılarında Snapdragon 710 yonga setine sahip olacağı görülürken, kardeşi gibi Snapdragon 670 yonga seti ile gelmesi oldukça şaşırttı.

Yine 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanının bizleri karşıladığı modelde 3.5mm jack girişi bulunuyor. Kamera kısmına bakıldığında ise 12MP çözünürlüğünde arka ve 8MP çözünürlüğünde ön kameranın olduğu görülüyor.

Kutudan Android Pie işletim sistemi ile çıkıp daha sonrasında 3 yıl güncelleme garantisi alacak model, 3.700mAh kapasiteli bir bataryadan gücünü alıyor.

Fiyat etiketlerine bakacak olursak Pixel 3a 399 dolar, Pixel 3a XL ise 479 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulmuş durumda. Bu iki modelin ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler