Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Pixel State Cihazın Özellikleri Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın yeni ChromeOS tabanlı 2’si 1 arada cihazı olacak olan Pixel State modelinin özellikleri Geekbench’de ortaya çıktı. 

google nocturne pixel slate benchmarks

Google’ın Yeni ChromeOS tabanlı 2’si 1 Arada Cihazı Neler Sunuyor?

Google Pixelbook’un daha taşınabilir hali olan Pixel State, 2’si 1 arada yapısıyla çıkarılabilir klavye ile birlikte hem dizüstü bilgisayar hem de tablet deneyimini bir cihazda sunabilecek. Pixel State hem Chrome uygulamalarını hem de Android uygulamalarını çalıştırabiliyor. 

İşlemci olarak Amber Lake mimarili 8. nesil Intel Core i7 8500Y kullanılmış. Geekbench’te tek çekirdekte 3764, çoklu çekirdekte ise 8064 puan almış. 14 nm fabrikasyon süreciyle üretilen 2 çekirdeğe ve 4 iş parçacığına sahip olan bu işlemci normalde 1.5 GHz frekans hızında çalışıyorken Turbo Boost ile 4.2 GHz frekans hızına çıkabiliyor. 5W Termal Tasarım Gücü değerine sahip bu işlemci U serisine nazaran daha az güç tüketiyor.

Diğer Android tabletlere göre oldukça yüksek bellekle gelen Pixel State’de 16 GB bellek bulunuyor. Bu bellek düşük donanımlarda bile akıcı çalışabilen ChromeOS’a oldukça fazla. Bu bellek miktarı biraz daha geleceğe yönelik bir tablet olduğunu gösteriyor. 

Google Pixel State 2’si 1 arada cihazın 8. nesil Intel Core i5 ve 8 GB belleğe sahip versiyonu da piyasaya sunulacak. 

Google’ın 2’si 1 arada cihazı Pixel State kutudan Android uygulamaları çalıştırabilen ChromeOS ile çıkacak. Kullanıcılar isterlerse Windows 10 veya Android 9 Pie kurabilecekler. 

Sizce Google’ın Pixel State cihazı Microsoft Surface 6 yerine tercih edilebilir mi? Yorumlarda belirtiniz. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler