Cuma, Nisan 26, 2024

Google Plus, Nisan Ayı İtibariyle Tamamen Kapanıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji devi Google tarafından 28 Haziran 2011 tarihinde duyurulan ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarına rakip olması için geliştirdiği Google Plus uygulaması, 2 Nisan itibariyle tamamen kapanıyor. Bu tarihten itibaren tüm Google Plus hesaplarına ve sayfalarına kullanıcılar erişimeyecek ve albüm arşivleri, fotoğraflar hatta videolar da dahil olmak üzere içerikler tamamen silinmeye başlanacak. Google yaptığı açıklamada bu işlemin biraz zaman alabileceğini söyledi.

4 Şubat İtibariyle Hesap Oluşturulamayacak

Google, 2 gün önce yaptığı açıklamada Google Plus’ın 2 Nisan tarifinden itibaren rafa kaldırılacağı açıklamıştı. Bu tarihten itibaren tüm fotoğraf ve videolar tamamen silinmeye başlanacak.

Ayrıca, 4 Şubat itibariyle hiçbir kullanıcı yeni Google+ profili, sayfası veya topluluğunu hiçbir şekilde oluşturamayacak. 

Google geçen sene 52 milyondan fazla kullanıcının adını, e-posta adreslerini, mesleklerini ve yaşlarını içeren kişisel bilgilerinin Google Plus’ta ortaya çıkan bir hata sebebiyle ifşa edildiğini açıklamıştı. 

Başlıksız 1 25

Bu ortaya çıkan hata sebebiyle Google bu uygulamasını bu sene içerisinde kapatmaya karar vermişti. Google, Ağustos 2019 olarak belirlediği kapatma tarihinde değişiklik yaparak tarihi öne çekti ve Nisan ayı itibariyle uygulamayı tamamen kapatmaya karar verdi.

2 Nisan itibariyle tamamen erişime kapatılacak olan uygulamada fotoğraf veya video gibi verileriniz var ise bir an önce indirmeniz iyi olacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler