Cuma, Nisan 19, 2024

Google, Rusya-Ukrayna Savaşı Hakkındaki İçeriklere Para Kazanma Yasağı Getirdi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli internet devi Google, gerçekleştirdiği bir açıklamada Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ile ilgili yapılan içeriklerde reklamları durduracağını açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasında neredeyse bir aydır sürmekte olan savaş bir yandan savaşın yaşandığı Ukrayna’da yürekleri sızlatan manzaralara sebep olurken bir yandan da tüm dünyayı çeşitli yönlerden etkilemeye devam ediyor.

Bu işgalde geçmişte eşi benzeri görülmemiş ve birçok eleştiri alan yaptırımlar meydana geldi. Küresel şirketlerden üniversitelere hatta spor camiasından Rusya’ya yönelik çeşitli yaptırımlar yapılmaya başlandı. İnternet devi şirket, savaşın ilk zamanlarında Rusya’ya yönelik gerçekleştirdiği yaptırımlarda birçok servisini askıya almıştı.

Rusya-Ukrayna savaşındaki sahte içeriklerde reklam gösterimi durdurulacak

google logosu telefonda pch
FILE PHOTO: Google app is seen on a smartphone in this illustration taken, July 13, 2021. REUTERS/Dado Ruvic//File Photo

Şirket konu hakkında yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili yanıltıcı bilgilere veren; Ukrayna’nın soykırım gerçekleştirdiğine ya da kendi topraklarına saldırıda bulunduğu gibi ifadelerle “kurbanı suçlayan” tüm içeriklerde reklam gösterimini engelleyeceğini belirtti.

Yine Google’a ait video platformu YouTube tarafında ise ilgili videoların yanı sıra aynı zamanda bu türde videolara web sitelerinde ve uygulamalarında yer verenlere de reklam yasağı uygulanıyor olacak. Şirket aldığı bu kararla birlikte Rusya’nın yaptığı işgali meşrulaştırmanın önüne geçmeyi hedefliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler